Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν στο Πακιστάν, το οποίο εφαρμόζει «μεθόδους Ερντογάν»

16/11/16

Τελεσίγραφο να φύγουν άμεσα από τη χώρα έστειλε το Πακιστάν σε τούρκους δασκάλους που φέρονται να συνδέονται με το δίκτυο του τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν έστειλε το Πακιστάν ενόσω ετοιμάζεται να υποδεχτεί αργότερα την Τετάρτη τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακολουθώντας τις μεθόδους της τουρκικής κυβέρνησης, οι πακιστανικές Αρχές έδωσαν στους δασκάλους και τις οικογένειές τους – περί τους 450 ανθρώπους – διορία τριών ημερών για να τα μαζέψουν και να φύγουν.

Το γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω της Διεθνούς Ένωσης Σχολίων και Κολεγίων PakTurk, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Η Ένωση μετρά περισσότερους από 1.000 μαθητές στο Πακιστάν και σε κάθε περίπτωση αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Γκιουλέν ή το δίκτυό του, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο.

«Το PakTurk είναι πολύ ανήσυχο για την αιφνίδια απόφαση της πακιστανικής κυβέρνησης που αφορά τους τούρκους δασκάλους, στελέχη και τις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός τριών ημερών», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι το προσωπικό του PakTurk επειδή δεν εγκρίθηκε η αίτησή τους για παράταση της βίζας.

Από την πλευρά της πακιστανικής κυβέρνησης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο. Ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος ωστόσο προτού αναχωρήσει για το Πακιστάν χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης.

Τουρκία και Πακιστάν συνδέονται παραδοσιακά με στενούς δεσμούς, οι οποίοι έγιναν ακόμη πιο ισχυροί υπό την ηγεσία του Ερντογάν και του πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

πηγή:in.gr

Σχόλιο Geopolitics and Daily News : Δεν είναι τυχαία η επιλογή Ερντογάν να προσεγγίσει το Πακιστάν. Αρκεί μόνο να δούμε τη θέση που κατέχει γεωγραφικά και τη σημασία της συμμαχίας Τουρκίας-ΠακιστάνΗ Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν είναι μια κατεξοχήν μουσουλμανική χώρα με έναν από τους μεγαλύτερους Μουσουλμανικούςπληθυσμούς παγκοσμίως. Το Πακιστάν είναι η μόνη μουσουλμανική από τις εννέα χώρες που κατέχουν πυρηνικά όπλα.


*** Internet News ***