Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Η γιγάντωση του Οθωμανισμού.

11/11/16Νίκος Τοπούζης
Συγγραφέας- Ιστορικός

Ας είμαστε ευθείς στην προσέγγιση μας: Τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα κυριολεκτικά τρωγόμαστε μεταξύ μας, ενώ η Τουρκία έχει γιγαντωθεί.

Η Άγκυρα έχει μόνιμες αποστολές «ανθρωπιστικής» βοήθειας σε χώρες τις υποσαχάριας Αφρικής, από Νιγηρία μέχρι Σουδάν. Αποκτάει στρατιωτικές βάσεις σε Κατάρ και Σομαλία, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού της Ναυτικού περιπολούν στην κρισιμότερη περιοχή του πλανήτη αυτή την εποχή Κόλπο Άντεν-Bab El Manbeb-Νότια Ερυθρά Θάλασσα, δίνοντας ναυτιλιακές προειδοποιήσεις (Navigational Warnings) ΚΑΙ στην τουρκική γλώσσα (είναι τα μόνα σκάφη που δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά την αγγλική)!

Η Άγκυρα έχει μόνιμα στρατό και πολύτιμους συμμάχους στην βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ, έχει ισχυρούς δεσμούς με Παλαιστίνη (Χαμάς) και με τη Μουσουλμανική Αδερφότητα της Αιγύπτου που δυστυχώς ο Πρόεδρος ΑλΣισι δεν έχει καταφέρει (και είναι αμφίβολο πλέον) να ισοπεδώσει. Η Άγκυρα κατέχει τη μισή σχεδόν Κύπρο και η «κυβέρνηση» της Λιβύης, οι αντίπαλοι του στρατηγού Χαφτάρ δηλαδή, αποτελεί μαριονέτα της.

Η Άγκυρα έχει ολόκληρη στρατιά από operatives σε όλες τις πλευρές της οροσειράς της Ροδόπης, σε Ελλάδα δηλαδή και Βουλγαρία, ενώ κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει των αριθμό των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών της που περνούν στην Ελλάδα ως «πρόσφυγες». Έχει στο χέρι της τρεις κρατικές (Βοσνία, Αλβανία, FYROM) οντότητες και μια ημικρατική (Κόσοβο) στα Βαλκάνια.

Η στρατηγική ισχύς της Τουρκίας έχει γιγαντωθεί, το «Στρατηγικό Βάθος» της ολοκληρώνεται, και όλο αυτό έγινε on our watch, στην δική μας βάρδια, της γενιάς μεταξύ 30-60 ετών δηλαδή. Αυτό που δίδασκε ο Φεντουλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, και που προειδοποιούσαν οι Έλληνες ομογενείς και φοιτητές στην Αμερική, αυτό που έγραψε ξεκάθαρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο περίφημο του βιβλίο, είναι ένα βήμα από την πραγμάτωση του: η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πως θα μπορούσε η Ελλάδα να εμποδίσει την γιγάντωση της Τουρκίας; Δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η μία στα Ίμια το 1996 και η άλλη στην Συρία το 2012. Τα Ίμια δεν θέλω να τα θίξω, έχει χυθεί τόσο μελάνι άλλωστε...

Η ωμή παρέμβαση της Τουρκίας στην Συρία έθιξε στρατηγικά συμφέροντα πολλών χωρών στην περιοχή. Συρία, Λίβανος, Ισραήλ, Ιορδανία, Αίγυπτος (μετά την αναρρίχηση Αλ Σίσι), Ιράν, Ρωσία, Κύπρος, Ελλάδα. Η κάθε μία χώρα για τους δικούς της λόγους ήθελε να δει την Τουρκία να γνωρίσει άμεσα την συντριβή στην Συρία, ακόμη και χώρες με πρωτοφανή αντιπαλότητα (π.χ. Ισραήλ-Ιράν). Η μόνη χώρα που όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να εμποδίσει την προέλαση των Τούρκων στην Συρία, αλλά την βοήθησε κιόλας, ήταν η Ελλάδα. Η πραγματικά εμετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Μάιο του 2013 για την απελευθέρωση πωλήσεων οπλισμού στη «μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση» (τους εξοπλισμένους, εκπαιδευμένους, παρακινημένους από Τουρκία μαχητές), οδήγησε στην γιγάντωση του μετώπου κατά Άσαντ, με τη δημιουργία της οργάνωσης Αλ Νούσρα.
Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μπλοκάρει με ΒΕΤΟ και διεθνή κατακραυγή αυτή την απόφαση που, όπως είπαμε οδήγησε στην δημιουργία της φρικτής Αλ Νούσρα, και την καταστροφή πολλών Ελληνορθόδοξων κοινοτήτων στην Συρία(π.χ.Μααλούλα).

Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και πολλά άλλα, κυρίως με την αποστολή ανθρωπιστικής (και όχι μόνο) βοήθειας στους 2,5 εκατομμύρια ομόδοξους μας της Συρίας. Θα έπρεπε από την αρχή να ξεκινούσαμε διπλωματικό αγώνα για την κατάδειξη της τυχοδιωκτικής επέμβασης των Τούρκων στην Συρία. Θα έπρεπε να είχαμε κάνει πολλά....

Όταν ο Χίτλερ κατέλαβε την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία κανείς, εκτός από τον Λόρδο Ήντεν, δεν αντέδρασε σθεναρά. Αν δεν αντιδράσουμε εμείς τώρα, ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει τον μεγάλο του άθλο, την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα πρέπει η Ελλάδα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να κατονομάσει επίσημα και να καταγγείλει την Τουρκία ως υπεύθυνη για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Συρία και το βόρειο Ιράκ. Να καταγγείλει τον δουλεμπορικό ρόλο που παίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τις Τουρκίας, εκμεταλλευόμενες για κέρδος τον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, και όχι να υπογράφει συμφωνίες με παροχές δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρώπη προς την Τουρκία. Παρά την δύσκολη θέση που έχουμε έρθει, μπορούμε ακόμη να αντιδράσουμε, όσο είναι καιρός.

Όπως έγραψα και στην αρχή του άρθρου, ας είμαστε ευθείς: Το Χαλιφάτο/ISIS/DAESH ήταν απλώς το προοίμιο αυτού που έρχεται, απλώς μια γενική πρόβα. Η φτωχοποίηση και οι συνεχείς πόλεμοι στην Μέση Ανατολή έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Την αναβίωση του Ισλάμ ως κυρίαρχο στοιχείο μιας ισχυρής κρατικής οντότητας, και η χώρα που πληρεί τις προϋποθέσεις για την αναβίωση αυτή, δεν είναι άλλη από την Τουρκία. Δεν θα πρέπει να μιλάμε πλέον για νεοθωμανισμό αλλά για ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ.


--------------------------------------------------------------------------------------


Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***