Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα καλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία

20/11/16Η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει πρόσκληση στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για να επισκεφθεί το 2017 τη Βρετανία, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times. Στόχος της πρόσκλησης, η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται ως πηγές της δύο υπουργούς και έναν ανώτερο αξιωματούχο από το περιβάλλον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σύντομα θα αρχίσουν οι επαφές με το επιτελείο Trump με απώτερο σκοπό η επίσκεψη να λάβει τόπο τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο.

Η κίνηση της Βρετανίας εντάσσεται στην προσπάθεια να ενισχύσει την "ειδική σχέση" της με της ΗΠΑ, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα ετοιμάζεται για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, ώστε να τον επισκεφτεί στις ΗΠΑ το ταχύτερο δυνατόν. Πάντως μέχρι στιγμής από το γραφείο της πρωθυπουργού δεν έχει δοθεί κάποια ημερομηνία για αυτό το ταξίδι .

Όπως αναφέρουν οι Sunday Times, η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει το "κρυφό όπλο" που θα "χαλυβδώσει" τις διμερείς σχέσεις. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, της ανέφερε ότι η αείμνηστη μητέρα του, η οποία ήταν σκοτσέζικης καταγωγής, ήταν μεγάλη θαυμάστρια της βασίλισσας, ζητώντας παράλληλα από τη Μέι να μεταφέρει τις θερμότερες ευχές του στην Ελισάβετ.

*** Internet News ***