Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Θα προσεγγίσει ο Τράμπ την Τουρκία;... (Τουρκικό ανέκδοτο)Για να καταλάβει ο κόσμος πόσο πρέπει να σταματήσει να προχωράει σε άκριτη αποδοχή όσων ακούει και διαβάζει από τα Ελληνικά ΜΜΕ, ως θέση γεωπολιτικής κατάστασης νομίζω ότι αξίζει να θίξω τα εξής:

Αν και δεν είμαι αναλυτής, το επάγγελμα μου με υποχρεώνει να διαβάζω τα πάντα και να έχω λεπτομερείς διασταυρώσεις γύρω από σημαντικά θέματα. Για τις δηλώσεις Pence (αντιπρόεδρος του Trump) λοιπόν για την Τουρκία που τις έκαναν  σημαία τα Ελληνικά ΜΜΕ.

1. Η δήλωση έγινε όντως σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εξωτερική πολιτική, αλλά ήταν μια προσωπική άποψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Αντίθετα ειδικοί αναλυτές όσον αφορά τις θέσεις του Trump αναφέρουν τα εξής...

"Trump does not have any clear foreign policy positions yet, while he does have some pretty clear approaches to foreign policy. The extent to which these approaches will translate into foreign policy positions will depend on what kind of a foreign policy team President-elect Trump will be able to build and his transition team will give us an idea of this."

Ελληνικά σημαίνει... ΠΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΚΟΜΑ.

2. Επειδή κάποιοι κολλάνε σε μηνύματα για την Τουρκία να τους θυμίσω δήλωση του 2016 από τον ίδιο τον Trump που αναφέρει...

"I am a fan of the Kurdish forces at Syria" (aka YPG - PKK).

Αυτό από μόνο του έρχεται σε σύγκρουση με όσα λέει ο αντιπρόεδρος του.

3. Η είδηση πώς οι ΗΠΑ θα έρθουν πιο κοντά με Τουρκία ήρθε από τις Sabah & Hurriet. Προφανώς ο λόγος που ειπώθηκε είναι η προσπάθεια επηρρεάσμού... όπως και τα μεγάλα άρθρα τους για απαίτηση έκδοσης του Gullen.

Αυτό το ξεπατίκωσαν τα Ελληνικά ΜΜΕ που βαριούνται να κάνουν έρευνα ή να ρωτήσουν ειδικούς και το έκαναν "σημαία" όπου φυσικά οι αδαείς αναγνώστες το είδαν και προβληματίστηκαν.

4. Όσον αφορά τις δηλώσεις "υπεράσπισης" της Τουρκικής αυταρχικής στάσης για τις εκκαθαρίσεις που έγιναν μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος, η στάση του μάλλον ήταν προς αυτό που ευαγγελίζεται ο ίδιος παρά ως στήριξη προς Άγκυρα που και πάλι οι δύο εφημερίδες έβγαλαν.

"What right do we in the United States have to criticize the condition of human rights elsewhere?"

Η πολιτική του ακόμα και προεκλογικά έχει ως κέντρο επιλογής το να προσπαθήσουν οι ΗΠΑ να αποφύγουν άμεσες αναμίξεις σε άλλες περιοχές ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Αυτό δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον δεν έχει καμία συμπάθεια ή αντιπάθεια για την κατάσταση στην Τουρκία και δεύτερον... σε αντίθεση με οτι λένε οι Τούρκοι.. έδειξε να μην τον ενδιαφέρει τόσο πολύ εθνικά η Τουρκία. Η συνέντευξη σχετικά έγινε στην Washington Post στις 21/7/2016.

-----

Εν ολίγοις και για να μην μακρυγορούμε. Ο D. Trump όπως αναφέρεται και πιο πάνω, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει και ούτε θα το ανακοινώσει πριν να ορκιστεί στις 21.1.2017. Τα υπόλοιπα είτε είναι εκ του πονηρού από κάποια ΜΜΕ απέναντι, είτε είναι ατάκες από συμβούλους που προσπαθούν να φτιάξουν το έδαφος στην περιοχή. Ειδικά με την επικοινωνία σε Ρωσία που θα γίνει πολύ σύντομα.

Σημειώνω δε και την δήλωση "ράδιο-αρβύλα" από τους Ελληνικής ρίζας συμβούλους του, πώς όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εν εξουσία , η προεδρία δεν θα κάνει απολύτως τίποτα για την Ελλάδα.

Αν τώρα τους παρασκηνιακούς διαλόγους που ο καθείς λέει την άποψη του με πολύ σάλτσα και την αποδίδει σε μια προβολή σκέψης του , στο τι θα κάνει μάλλον ο Πλανητάρχης του 2017, ήταν να ληφθεί σοβαρά, θα είχαμε πάει στα καταφύγια με ειδικές μάσκες και με πολλά τρόφιμα σαν τους Preppers...

Θα συστήσω ψυχραιμία, αποφυγή εντυπωσιακών επικεφαλίδων που απλά τραβάνε βλεμματα χωρίς να περιέχουν κάτι ουσιαστικό μέσα και μάλιστα από ανθρώπους που τις ΗΠΑ απλά τις γνωρίζουν από τον χάρτη και μόνο!

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


--------------------------------------------------------------------------------------


Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***