Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Μήνυση κατά εφόρου στη Νεβάδα κατέθεσε ο Τραμπ

9/11/16Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυση κατά εφόρου στην περιοχή της Νεβάδα ο οποίος επέτρεψε σε εκλογικό τμήμα να παραμείνει ανοιχτό πέρα από το καθορισμό ωράριο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολλοί ψηφοφόροι που είχαν συρρεύσει προκειμένου να ασκήσουν νωρίτερα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σημειώνεται πως με βάση τη νομοθεσία της πολιτείας , οι ψηφοφόροι που περιμένουν στην ουρά στις 20.00, την ώρα που κανονικά κλείνουν τα εκλογικά τμήματα, επιτρέπεται να ψηφίσουν.

Η αγωγή του Τραμπ κατατέθηκε την Δευτέρα και σε αυτή αναφέρεται ότι ο νόμος παραβιάστηκε επειδή επιτράπηκε και σε άλλους ανθρώπους να σταθούν στην ουρά μετά τις 20.00, σε ένα εκλογικό τμήμα που βρίσκεται σε γειτονιά ισπανόφωνων. Η δικαστής της Νεβάδα που εξέτασε την αγωγή από την εκστρατεία του Τραμπ απέρριψε το αίτημα της πλευράς Τραμπ να εκδοθεί διαταγή σε βάρος του δικαστικού αξιωματούχου.
Στο σκεπτικό της ανέφερε πως η διαταγή που ζητούσε η ενάγουσα πλευρά θα δημοσίευε στοιχεία μελών της εφορευτικής επιτροπής και θα τους εξέθετε σε αντεκδίκηση και πως η έκδοση διαταγής δεν είχε νόημα επειδή ούτως ή άλλως οι υφιστάμενοι κανονισμοί που ισχύουν καλύπτουν αυτό που ζητούσε η αγωγή.


Πηγή:skai.gr, reuters.gr

*** Internet News ***