Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Φόβοι για κυβερνοεπίθεση εν μέσω εκλογών

8/11/16Έκδηλη είναι η αγωνία για την έκβαση των κρίσιμων προεδρικών εκλογών με όλα τα βλέμματα της υφηλίου να είναι στραμμένα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Πέραν τούτου όμως διάφορα σενάρια περί ενδεχόμενων κυβερνοεπιθέσεων εν μέσω της διαδικασίας ήρθαν να θορυβήσουν.

«Εκτός εάν το ποσοστό των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι εξαιρετικά κοντά, είναι απίθανο μια κυβερνο-επίθεση να έχει ως συνέπεια την ανακοίνωση του ονόματος του λάθος υποψηφίου», δήλωσαν στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Ματ Μπέρναντ και ο 'Αλεξ Χάλντερμαν, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Ωστόσο, και οι δύο υποστηρίζουν ότι πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά ο κίνδυνος για μια πιθανή επίθεση από χάκερς.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το έργο των χάκερς, εφόσον θέλουν να πλήξουν τις εκλογές, δεν θα είναι και τόσο εύκολο αφού η ψηφοφορία γίνεται μέσω ηλεκτρονικών θαλάμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα -κάτι που ίσως προκαλεί πονοκέφαλο αλλά κάνει τη δουλειά των χάκερς πολύ πιο δύσκολη αφού σε ένα κατακερματισμένο σύστημα είναι δυσκολότερο να πραγματοποιηθεί μαζική επίθεση.

Παρόλα αυτά τα πρόσφατα δημοσιεύματα και οι τριβές με τη Μόσχα δεν αφήνουν ασυγκίνητους όσους φοβούνται τα εν λόγω σενάρια...

*** Internet News ***