Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών όπλων «εξετάζει η Τουρκία»

8/11/16Το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών αντιαεροπορικών όπλων εξετάζει η Τουρκία, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας.

Ο αξιωματούχος σημείωσε πως η αρμόδια διακρατική επιτροπή θα συνεδριάσει πριν το τέλος του έτους, έχοντας στην ατζέντα την πιθανή πώληση «μεγάλων αντιαεροπορικών συστημάτων» και πυραύλων στην Άγκυρα.Τα κύρια εξαγώγιμα αντιαεροπορικά συστήματα της Ρωσίας για ανάγκες μέσου και μεγάλου βεληνεκούς είναι τα S300, S400 και Buk.

Η Τουρκία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο NATO, όμως προσπαθεί επί χρόνια να αναπτύξει δικό της αντιαεροπορικό οπλισμό και τεχνογνωσία, έχοντας επιδιώξει συνεργασίες με εταιρείες ακόμα και από χώρες εκτός της Συμμαχίας, όπως η Κίνα.

Το αντιαεροπορικό σύστημα της Τουρκίας έχει στρατιωτική και πολιτική βαρύτητα για το NATO, με δεδομένο ότι τα οπλικά συστήματα που διαθέτει το κάθε κράτος-μέλος πρέπει για πρακτικούς λόγους να ακολουθούν μία κοινή υλικοτεχική «αρχιτεκτονική».Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***