Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Λεπέν: Να γίνει στην Γαλλία ότι έγινε και στις ΗΠΑ

13/11/16
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίστηκε και επισήμως η πρόεδρος του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λε Πεν από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ με την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ. Όπως δήλωσε δε, ευελπιστεί πως το ίδιο θα συμβεί και στην χώρα της την Γαλλία όπως εξηγεί:

«Πρόκειται για μία νίκη του αμερικανικού λαού εναντίον των ελίτ και το ίδιο φιλοδοξούμε να πράξουμε και εμείς» συνέχισε στο ίδιο ύφος. «Η νίκη του Τραμπ κατέστησε πιθανό ό,τι θεωρούταν προηγουμένως απίθανο» πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η Γάλλος πολιτικός στη συνέχεια, άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάλεσε τους Ευρωπαίους να ανατρέψουν το κατεστημένο των Βρυξελλών. «Οι πολίτες θα πρέπει να ερωτηθούν αν συμφωνούν με την τωρινή κατεύθυνση της Ε.Ε.» συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε τη στήριξή της στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξηγώντας ότι η Ευρώπη δεν έχει λόγο να τον φοβάται. «Η Ε.Ε. θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να συνεργαστεί με τη Ρωσία» έσπευσε να προσθέσει.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2017, με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου να αποτελεί το φαβορί για τον α’ γύρο των εκλογών.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***