Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Παρουσιάση Βιβλίου Γεωπολιτικής: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΈχουμε την τύχη και την τιμή ως Geopolitics & Daily News, να παρουσιάσουμε μια εξαιρετική εργασία του Δρ. Ζήνωνα Τζιάρα και του Δρ. Νίκου Μούδουρου που θεωρούνται από τους άριστους αναλυτές γεωπολιτικών καταστάσεων και ισορροπίες ισχύος στον Ελλαδικό χώρο. Ειδικότερα σε θέματα με την γείτονα χώρα Τουρκία έχουν πραγματικά επιδείξει εξαιρετικά δείγματα αντίληψης της κατάστασης και έχουν καίριες τοποθετήσεις επί των εξελίξεων.

Το έργο των δύο επιστημόνων, έχει τίτλο "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" και έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις ΤΟΥΡΙΚΗ σε μια πολύ κομψή αισθητικά βιβλιοδεσία. Το περιεχόμενο του επικεντρώνεται στην Τουρκία και αναλύει με δεδομένα και στοιχεία , όσον αφορά το τι διαμορφώνει την γεωπολιτική θέση της αλλά και την εσωτερική κατάσταση της.

Θα μπορούσα να αναφερθώ τυπικά στο έργο βάζοντας μια περιγραφή που συνηθίζεται, όμως το βιβλίο τους πραγματικά προσεγγίζει με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεθόδους την ισορροπία ισχύος που έχει διαμορφωθεί, ενώ δεν παραμένει μόνο σε αυτό. Κάνει το επόμενο βήμα και επικεντρώνεται στο πώς αυτή η κατάσταση θίγει τον Ελλαδικό χώρο (Ελλάδα-Κύπρο). Παράλληλα δίνει μια σαφή εικόνα μιας στρατηγικής από πλευράς των Τούρκων που δείχνει να υλοποιείται σιγά σιγά ενώ θίγει και κάποια σημερινά ζητήματα συμμαχιών και συνεργασιών του Ελληνικού χώρου που ακόμα δεν έχουν τελεσφορήσει ολοκληρωτικά.

Το βιβλιο είναι εξαιρετικό και διαθέτει όλη αυτή την γνώση που θα πρέπει να αποκτήσει κάποιος για να έχει μια σαφή εικόνα της κατάστασης της Τουρκίας, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ παράλληλα είναι αρκετά καλά γραμμένο για να γίνεται αντιληπτό και από ανθρώπους εκτός του "ειδικού χώρου" της γεωπολιτικής.

Από εμάς τουλάχιστον έχει μια θετικότατη ψήφο και την ανεπιφύλακτη πρόταση μας για αγορά του, από όποιον ενδιαφέρεται .Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συντελεστές του.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***