Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα ακούσει Σκωτία, Ουαλία για το Brexit20/11/16Αξιωματούχοι της Σκωτίας και της Ουαλίας θα μπορέσουν να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους για το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανακοίνωσε το Δικαστήριο την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ανωτέρου Δικαστηρίου του Λονδίνου ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν λόγο στην απόφαση για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο σημείωσε ότι έχει προσκαλέσει ανώτερους αξιωματούχους από Σκωτία και Ουαλία για να ακούσει την επιχειρηματολογία τους. Υπενθυμίζεται ότι η Σκωτία ψήφισε κατά της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ η Ουαλία υπέρ.

Μέι σε Μέρκελ: Ακολουθούμε το χρονοδιάγραμμα

Την Παρασκευή, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε τη γερμανίδα ομόλογό της ότι οι προετοιμασίες για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και πως η νομική διαδικασία θα ξεκινήσει έως το τέλος Μαρτίου του 2017.

«Η εργασία μας είναι σε ορθή πορεία, είμαστε έτοιμοι να επικαλεστούμε το Άρθρο 50 πριν από το τέλος Μαρτίου, ή έως τα τέλη Μαρτίου του 2017» είπε στη γερμανίδα καγκελάριο στη διάρκεια κοινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο πριν από την έναρξη μιας διμερούς συνάντησης.

Οι δηλώσεις της Μέι γίνονται έπειτα από επίμονες επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική εξόδου.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα τα σχέδιά της να καθυστερήσουν λόγω της δικαστικής απόφασης. Η έφεση της κυβέρνησης σε αυτή τη δικαστική απόφαση θα συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Θέλω να τη βλέπω ως μια ομαλή διαδικασία, μια μεθοδική διαδικασία, εργασία προς μια λύση που είναι προς το συμφέρον τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και των ευρωπαίων εταίρων μας» είπε η Μέι.

Η Μέρκελ είπε ότι δεν θα ήταν δυνατό να συζητηθεί το Brexit με λεπτομέρειες στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, καθώς η Βρετανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ:in.gr

*** Internet News ***