Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Το FBI «αθώωσε» τη Χίλαρι για τα νέα emails - Καμία ποινική δίωξη6/11/16


Ανατροπή δεδομένων για τη Χίλαρι Κλίντον λίγες μόνο ώρες από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Το FBI ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο παράνομης διαχείρισης εμπιστευτικών πληροφοριών στη νέα ηλεκτρονική αλληλογραφία της υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία, και κατ' επέκταση δεν θα διωχθεί ποινικά. Η εξέλιξη μπορεί να αποβεί καθοριστικής σημασίας για την εκλογική επικράτηση της Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, σε νέα επιστολή του προς τα μέλη του Κογκρέσου την Κυριακή, o διευθυντής του FBI Tζέιμς Κόμεϊ ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία ολοκλήρωσε την επανεξέταση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και δεν βρήκαν τίποτε για να αλλάξει τη θέση της.

Τον Ιούλιο, ο Κόμεϊ είχε δηλώσει ότι η Κλίντον ήταν απρόσεκτη, αλλά δεν φέρει ποινικές ευθύνες στο χειρισμό "ευαίσθητου υλικού" σε ιδιωτικό server του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, ενόσω ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Η υπόθεση αναζωπυρώθηκε όταν το FBI ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκαν νέα ηλεκτρονικά μηνύματα. «Με βάση την αξιολόγησή μας, δεν έχουν αλλάξει τα συμπεράσματά που εκφράσαμε τον Ιούλιο σε σχέση με την πρώην υπουργό Κλίντον» σημειώνει ο Κόμεϊ με επιστολή του προς το Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη επιστολή του επικεφαλής του FBI στα τέλη του περασμένου μήνα, στην οποία αποκάλυπτε την αναψηλάφηση της έρευνας της Υπηρεσίας για τα emails της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία προκάλεσε σημαντικές πολιτικές αναταράξεις, με τους "μετασεισμούς" να φτάνουν μέχρι τον Λευκό Οίκο, ενώ συντέλεσε στην ανάκαμψη των ποσοστών του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διευθυντής του FBI, που δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για τη στάση του ακόμη και από τον Μπαράκ Ομπάμα, είχε δηλώσει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία θα διερευνήσει αν στα πρόσφατα ανακαλυφθέντα ηλεκτρονικά μηνύματα περιέχονταν διαβαθμισμένες πληροφορίες.Πηγή;skai.gr, ΑΠΕ

*** Internet News ***