Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Στο φως παλιά έρευνα του FBI για τον Μπιλ Κλίντον ενώ η Χίλαρι πιέζεται

2/11/16Λίγο μετά το πλήγμα στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον από τον αρχηγό του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, η υπηρεσία φέρνει στο φως παλιά έρευνα που αφορούσε τον Μπιλ Κλίντον στην τελευταία ημέρα του στο Λευκό Οίκο -έρευνα που εμπλέκει και το Ίδρυμα Κλίντον, και έρχεται στη χειρότερη στιγμή για την υποψήφια πρόεδρο. Oι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους επιμένουν, ζητώντας από το FBI να δημοσιεύσει τι ξέρει για τη σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία.

Η έρευνα αφορά την απόδοση προεδρικής χάρης την τελευταία ημέρα του Μπιλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο σε φυγά για φοροδιαφυγή, η σύζυγος του οποίου είχε κάνει γενναίες δωρεές στο Ίδρυμα Κλίντον.

Η δημοσίευση από το FBI της παλιάς έρευνας έρχεται στη χειρότερη στιγμή για την Χίλαρι Κλίντον. Η πρόσφατη κίνηση του αρχηγού του FBI Τζέιμς Κόμεϊ τον είχε ήδη βάλει στο στόχαστρο των Δημοκρατικών για παρέμβαση στις εκλογές -επειδή έριξε σκιές στη διαδικασία χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κανένα πραγματικό στοιχείο γύρω από την υπόθεση των mail- και για αυτό το FBI φρόντισε προκαταβολικά να δώσει εξηγήσεις για τον φάκελο του Μπιλ Κλίντον.

Η υπηρεσία τόνισε πως η δημοσίευση έγινε με πλήρη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας για υλικό που έχει ζητηθεί πάνω από τρεις φορές, έπειτα από την απαραίτητη επεξεργασία και πως το υλικό αναρτήθηκε αυτόματα στην ιστοσελίδα του FBI.

H έρευνα για τον Μπιλ Κλίντον αφορά τα πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ημέρας ως προέδρου των ΗΠΑ, στις 20 Ιανουαρίου του 2001. Η έρευνα του FBI είχε ολοκληρωθεί το 2005.

Την τελευταία του ημέρα στο Λευκό Οίκο, ο Μπιλ Κλίντον είχε δώσει προεδρική χάρη σε αριθμό Αμερικανών που είχαν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο Μαρκ Ριτς, επενδυτής τον οποίο καταζητούσε το FBI για φοροδιαφυγή και είχε εν τω μεταξύ διαφύγει στην Ελβετία.

Η απόδοση χάρης είχε ήδη από τότε προκαλέσει αντιδράσεις, επειδή η πρώην σύζυγος του Ριτς, Ντενίς, είχε κάνει γενναίες δωρεές στο Ίδρυμα Κλίντον και στους Δημοκρατικούς.

Δημοκρατικοί: Να πει το FBI τι ξέρει για τον Τραμπ και τη Ρωσία

Η ανακίνηση της υπόθεσης των mail έχει προκαλέσει νευρικότητα στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον, το οποίο και καθημερινά επιτίθεται στον αρχηγό του FBI επιρρίπτοντάς του μεροληψία, παρέμβαση στις εκλογές και κατηγορώντας τον για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» επειδή δεν δημοσιεύει τι γνωρίζει η υπηρεσία για κινήσεις ρωσικής υποστήριξης προς τον Τραμπ.

Το FBI είχε ανοίξει το καλοκαίρι προκαταρκτική έρευνα μετά από ισχυρισμούς πως ο Τραμπ ή συνεργάτες του μπορεί να είχαν «ύποπτες» σχέσεις με ρωσικούς παράγοντες.

Το βρετανικό Reuters επικαλείται πηγή στο FBI που υποστηρίζει πως δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να αρκούν για το ξεκίνημα πλήρους έρευνας.

Το FBI δεν έχει κάνει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με εκείνη την υπόθεση -κάτι που για τους Δημοκρατικούς συνιστά σκανδαλώδη αντίθεση με την στάση του Κόμεϊ απέναντι στην Κλίντον.

πηγή:in.gr

*** Internet News ***