Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Τον διευθυντή του FBI κατηγορεί η Κλίντον για την ήττα της.

12/11/16Η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για την ήττα που υπέστη στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το Σάββατο με τους μεγαλύτερους χορηγούς της προεκλογικής της εκστρατείας.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο Reuters δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, η υποψήφια των Δημοκρατικών ισχυρίστηκε ότι ο Κόμεϊ ευθύνεται για την ήττα της, γιατί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές αποφάσισε να στείλει επιστολή στο Κογκρέσο στην οποία ανακοίνωνε ότι θα άνοιγε εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης με τα e-mail της.Μια εβδομάδα αργότερα, ο ίδιος ο Κόμεϊ ανακοίνωσε ότι εξέτασε τα e-mail και συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις στην πολιτικό. Παρόλα αυτά, η πολιτική ζημιά είχε γίνει.

Η Χίλαρι Κλίντον επισήμανε στους δωρητές ότι ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύτηκε και τις δύο ανακοινώσεις του διευθυντή του FBI προκειμένου να επιτεθεί σε εκείνη.

Αν και η δεύτερη επιστολή την απάλλασσε από οποιοδήποτε παράπτωμα, η Κλίντον είπε ότι το γεγονός αυτό ενίσχυσε την ιδέα στους υποστηρικτές του Τραμπ ότι το σύστημα λειτουργεί υπέρ της και τους κινητοποίησε να πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***