Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

H Eυρώπη θα νικήσει, λέει ο Βαλς στην επέτειο του τρόμου στο Παρίσι

13/11/16


Η Ευρώπη θα πληγεί και πάλι από την «ισλαμιστική τρομοκρατία», αλλά «θα νικήσει», υπογραμμίζει ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Έναν χρόνο μετά την 13η Νοεμβρίου, μετρώ τα ερωτήματα που υπάρχουν στις κοινωνίες μας. Είναι ανήσυχες. Τους οφείλουμε την αλήθεια. Ναι, η τρομοκρατία θα μας πλήξει και πάλι. Όμως ναι, έχουμε όλους τους πόρους για να αντισταθούμε και όλη τη δύναμη για να νικήσουμε. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα νικήσουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία» γράφει στην ισπανική El Pais, την ιταλική La Repubblica, τον Guardian του Λονδίνου, τη γαλλική Le Soir, την ελβετική La Tribune de Geneve και τη γερμανική Die Welt.

Επισημαίνοντας ότι «η απειλή είναι πράγματι παρούσα, βαριά και διαρκής» και εκτιμώντας πως αφορά «σε διαφορετικούς βαθμούς όλες τις χώρες της Ευρώπης», ο Βαλς τις καλεί «να πιαστούν από το χέρι» για την ασφάλειά τους.

«Και αυτό πολύ περισσότερο που οι ΗΠΑ αναμειγνύονται ολοένα και λιγότερο στις υποθέσεις του κόσμου. Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να εξιλεώνεται από τον αμερικανό σύμμαχό της και να καταφεύγει πίσω του» υπογραμμίζει με νόημα.

«Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς να σκεφτώ τα 130 θύματα της 13ης Νοεμβρίου, τις εκατοντάδες των τραυματιών, όλα τα άλλα θύματα της τρομοκρατίας, τις οικογένειές τους. Η Γαλλία, ενωμένη στη μνήμη, θα προσευχηθεί» καταλήγει.

ΠΗΓΗ:in.gr 

*** Internet News ***