Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Θεαματική στροφή Τραμπ: Δεν «τελειώνει» το Obamacare

12/11/16Στροφή 180 μοιρών διαφαίνεται ότι κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ολική κατάργηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα, εκ των πλέον βασικών προεκλογικών του υποσχέσεων.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην Wall Street Journal, την πρώτη που παραχωρεί μετά την εκλογική νίκη-σοκ, ο Τραμπ εμφανίζεται διατεθειμένος να διατηρήσει σε ισχύ ορισμένες πρόνοιες του Obamacare κατόπιν της συνομιλίας που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητά του να «προχωρήσει γρήγορα» με τον νόμο Ομπάμα για την οικονομικά προσιτή, καθολική ασφάλιση Υγείας (Affordable Care Act), η οποία επιχειρηματολογούσε πως έχει καταστεί τόσο δυσλειτουργική και ακριβή «που δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις».

Ωστόσο, σε ένδειξη πιθανού συμβιβασμού έδειξε προθυμία να διατηρήσει τουλάχιστον δύο διατάξεις αφότου ο Ομπάμα του ζήτησε να επανεξετάσει την συνολική κατάργησή του νόμου κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι θα κρατήσει σε ισχύ τη διάταξη που επιτρέπει στους γονείς να περιλαμβάνουν στην ασφάλισή τους παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και αυτήν που απαγορεύει στους ασφαλιστικούς φορείς να αρνούνται την παροχή κάλυψης για προϋπάρχουσες παθήσεις.

«Του είπα ότι θα κοιτάξω τις εισηγήσεις του, και από ένδειξη σεβασμού, θα το κάνω» δήλωσε ο Τραμπ.

«Μου αρέσουν αυτές [οι διατάξεις] πάρα πολύ» είπε.

Προτεραιότητες του Τραμπ μόλις αναλάβει θα είναι να άρει περιορισμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να επιτρέψει στις τράπεζες «να δανείζουν ξανά», καθώς και η ενίσχυση των συνόρων απέναντι στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την παράνομη μετανάστευση.

Απέφυγε ερώτηση σχετικά με τις προεκλογικές κορόνες για τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ερευνήσει την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον. «Δεν είναι κάτι το οποίο έχω σκεφτεί πολύ γιατί θέλω να λύσω την υγειονομική ασφάλεια, τους συνοριακούς ελέγχους, την φορολογική μεταρρύθμιση» είπε.πηγή:in.gr

*** Internet News ***