Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ πρόεδρος στους Simpsons 16χρόνια πριν


13/11/16


Για άλλη μια φορά η γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons είδε το μέλλον.Απλή πρόβλεψη;Τυχαίο γεγονός; Ή κάτι παραπάνω;


Βρισκόμαστε δεκαέξι χρόνια πριν όταν η σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons προέβλεψε ότι ο Donald Trump θα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.Στο επεισόδιο «Bart to the Future», το οποίο αρχικά προβλήθηκε το Μάρτιο του 2000, η ​​Lisa Simpson έχει οριστεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ επιφορτισμένη με την αποκατάσταση της τάξης και την επισκευή του έθνους στον απόηχο των όσωνκαταστροφικών άφησε η προεδρία του Trump.Ο συγγραφέας της σειράς Dan Greaney είχε δηλώσει στο Hollywood Reporter τον περασμένο Μάρτιο ότι το επεισόδιο είχε ως στόχο «μια προειδοποίηση προς στην Αμερική».

H αλήθεια είναι πως έχουν μια μοναδική ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον.Πριν από έξι χρόνια είχαν προβλέψει ότι ο Bengt Holmström του MIT θα κερδίσει το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας το 2016, πράγμα που έκανε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σε επεισόδιο του 1995 με τίτλο «Lisa's Wedding», το οποίο που στο μέλλον, ο αρραβωνιαστικός τηςLisa έχει μία αφίσα στο δωμάτιό που παρουσιάζει τους Rolling Stones σε περιοδεία το 2010 με τίτλο «The Steel Wheelchair Tour» κάτι που ισχύει καθώς το γκρουπ περιοδεύει στα γεράματα. Στο επεισόδιο του 1997 με τίτλο 
«New York City Against Homer» φαίνεται ότι ήδη οι δημιουργοί ήξεραν ή προέβλεψαν την 11η Σεπτεμβρίου.

Σε θέματα τεχνολογίας η οικογένεια Simpsons είναι πολύ μπροστά καθώς από το 1994 τα έξυπνα ρολόγια, τα video chats και το iPod της Apple αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους.  Επίσης , οι Simpsons είχαν προβλέψει τη σημαία της αντίστασης της Συρίας, η οποία δεν υπήρχε καν το 2001.
Ακόμη και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είχαν προβλέψει καθώς ο Homer Simpson στο επεισόδιο του 2013 με τίτλο «Politically Inept, With Homer Simpson» δίνει πολιτική συνέντευξη, ενώ από κάτω στην οθόνη βγαίνει η είδηση «Η Ευρώπη πουλάει την Ελλάδα στο eBay».Να αναφέρουμε πως η σειρά η οποία διαδραματίζεται στην φανταστική πόλη του Σπρίνγκφιλντ (Springfield) είναι από τις μακροβιότερες της αμερικάνικης τηλεόρασης.Η επίδραση των Σίμσονς στην αμερικάνικη αλλά και στην παγκόσμια κουλτούρα είναι μεγάλη. Τα σενάρια, εκτός από το ευφυές χιούμορ έχουν και πολλές δόσεις σάτιρας της αμερικάνικης και γενικά της σύγχρονης κοινωνίας με κριτική σε πολλά επίπεδα.
Geopolitics Editorial Team

*** Internet News ***