Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

To λασπωμένο πρωτοσέλιδο του DER SPIEGEL για τις αμερικάνικες εκλογές.5/11/16

Με τον τίτλο: «Τhe Next President» (O Επόμενος Πρόεδρος) και υπότιτλο στα γερμανικά «Drehbuch einer Tragödie» (Tο σενάριο μιας τραγωδίας) κυκλοφορεί το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL  λέγες ημέρες πριν τις αμερικάνικες εκλογές. Η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζονται μέσα στις λάσπες. 

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό θα μπορούσε να είναι η εικόνα ενός πιλοτικού επεισοδίου αμερικάνικης σειράς με τον τίτλο «Βρώμικη Μονομαχία». Ως στοιχεία του σεναρίου, το τελευταίο επεισόδιο του οποίου θα παιχτεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, δίνονται οι αντιπαραθέσεις των δυο πολιτικών αντιπάλων, ο λαϊκισμός του Τραμπ και τα emails της Κλίντον σε συνδυασμό με όλες τις συζητήσεις για το ρόλο των Ρώσων hackers στις αποκαλύψεις του Wikileaks. 

Mάλιστα ο συντάκτης του Der Spiegel αναφέρει πως όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες αυτής της ιδιαίτερης προεκλογικής περιόδου έκαναν ακόμη και αρθρογράφο της Washington Post να γράψει πως αισθάνεται σαν τη φιγούρα στο διάσημο πίνακα του Edvard Munch «Τhe Scream» . 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News


*** Internet News ***