Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Μισέλ Ομπάμα: Θα βάλει «πλώρη» για τον Λευκό Οίκο;

2/12/16«Ευσεβείς πόθοι» κάποιων πολιτικών επιτροπών δράσης στις ΗΠΑ ή επιθυμία και της ίδιας της απερχόμενης Πρώτης Κυρίας της χώρας, η υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές του 2020;

Δεν πρόλαβε ακόμα ο νέος πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ να καθίσει στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου και κάποιες πολιτικές επιτροπές δράσης, που τις δημιούργησαν Αμερικανοί ψηφοφόροι, οι οποίοι, προφανώς, θεωρούν την εκλογή του «κακό όνειρο», ρίχνουν στο τραπέζι προτάσεις για τις νέες υποψηφιότητες του 2020!

Οι πολιτικές επιτροπές δράσης στις ΗΠΑ (PACs) είναι οργανισμοί που συγκεντρώνουν χρήματα για την υποστήριξη ενός υποψηφίου προέδρου τον οποίο επιθυμούν να εκλεγεί. Έτσι, ήδη, εδώ και ένα μήνα τρεις από αυτές τις επιτροπές έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για να πείσουν την σύζυγο του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τέσσερα χρόνια.

Η μία από αυτές έχει το όνομα «Ready for Michelle» και χαρακτηρίζει τον εαυτό της «ως ένα κίνημα βάσης για την ενθάρρυνση της Μισέλ Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα για δημόσια αξιώματα». Η επιτροπή στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Η Αμερική χρειάζεται έναν αξιαγάπητο θεραπευτή για να ενώσει τις φατρίες του διχασμένου μας έθνους και να παράγει πολιτικά αποτελέσματα».

Στόχος αυτού του κινήματος είναι να ετοιμάσει ένα δίκτυο υποστηρικτών, εθελοντών και χορηγών, το οποίο θα στηρίξει την απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και θα την προετοιμάσει στην «μάχη» ενάντια σε όποιον πολιτικό αντίπαλο θα αντιμετωπίσει, όπως το ίδιο το κίνημα τονίζει σε ανακοίνωσή του.Οι άλλες δύο επιτροπές δράσης που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν την υποψηφιότητα της 52χρονης Μισέλ Ομπάμα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, ονομάζονται «Ready for Michelle 2020» και «Friends of Michelle 2020». Και οι δύο PACs έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία, ώστε να μπορούν να δραστηριοποιηθούν.

Είναι γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα στα οκτώ χρόνια της προεδρικής θητείας του συζύγου της έγινε πολύ αγαπητή και δημοφιλής στους Αμερικανούς. Τον περασμένο μήνα ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές δημόσιο πρόσωπο στις ΗΠΑ με το 59% των ερωτηθέντων να εκφράζουν θετική άποψη για την απερχόμενη Πρώτη Κυρία της χώρας.

Όμως, τι λέει για όλα αυτά ο Μπαράκ Ομπάμα; Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο περιοδικό Rolling Stone ο απερχόμενος πλανητάρχης δήλωσε για το θέμα ότι η σύζυγός του δεν θα θέσει ποτέ υποψηφιότητα για πρόεδρος.


πηγή:Πρώτο Θέμα 

*** Internet News ***