Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Υπουργός Άμυνας του Τραμπ ο στρατηγός Τζέιμς Ματίς1/12/16


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον στρατηγό ε.α. των Πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς για τον θώκο του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ,έγραψε σήμερα η εφημερίδα The Washington Post επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφασή του πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο “λυσσασμένος σκύλος” (mad dog)  όπως τον αποκαλούσαν στο Πεντάγωνο και όχι μόνο, είχε ηγηθεί της Μάχης της Φαλούτζα το 2004, μία από τις πιο φονικές συγκρούσεις στον πόλεμο το Ιράκ μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.

Την ίδια χρονιά ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για τον αεροπορικό βομβαρδισμό ενός μικρού χωριού στο Ιράκ, του Μουκαρίμπ, την στιγμή που εκεί γινόταν ένας γάμος. Οι βόμβες σκότωσαν 42 άνδρες γυναίκες και παιδιά που συμμετείχαν στο γαμήλιο γλέντι. Το 2005 ο Μάτις προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε "ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους". Αλλά αυτή είναι μια από τις εκκεντρικές δηλώσεις του. “Οι πεζοναύτες δεν γνωρίζουν την λέξη ήττα” είναι μια από τις λιγότερο προκλητικές, σε αντίθεση με την φράση “να είσαι ευγενικός, επαγγελματίας, αλλά πάντα να έχεις ένα σχέδιο για το πως θα σκοτώσεις κάθε άνθρωπο που θα συναντήσεις”.

Οσοι τον γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν “βιβλιοφάγο” με μια βιβλιοθήκη που διαθέτει πάνω από 6.000 τόμους. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι στα πεδία των μαχών στο Ιράκ είχε πάντα μαζί του ένα βιβλίο με τα αποφθέγματα του Μάρκου Αυρηλίου, του Ρωμαίου αυτοκράτορα και φιλοσόφου.

*** Internet News ***