Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Ο Ιδρυτής της Blackwater επιστρέφει στην Ε.Ε. για την προστασία της από πρόσφυγες.Erik Prince founder of Blackwater
Το άρθρο που αναφέρεται παρακάτω απλά επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για πολύ γρήγορη έλευση των ιδιωτικών στρατών στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. Έχει ειδικότερα ενδιαφέρον τώρα, καθώς τόσο ο ΟΗΕ όσο και το ΝΑΤΟ έχουν επισημάνει την απαραίτητη χρηστικότητα των παραπάνω οργανισμών που θα "απαλλάξουν" από φορτίο πολιτικού και οικονομικού κόστους τις κυβερνήσεις κρατών.
================================================
Επιμέλεια/Μετάφραση Ρωξάνη Αγγέλου (ειδικός συνεργάτης Geopolitics)
Middle East Eye 5 January 2017

Οι Financial Times ξεκίνησαν τη νέα χρονιά με ένα «κτύπημα», μόλις δημοσίευσαν μια αποστολή από τον Erik Prince, διαβόητο ιδρυτή και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ιδιωτικής «υπεργολαβικής» εταιρείας ασφάλειας «BLACKWATER», κύρια υπεύθυνη για τα έργα και τις ημέρες, όπως η σφαγή των παιδιών στην πλατεία Nisour στο Ιράκ και το 2007 άλλων πολιτών για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Η εταιρεία έχει υποστεί μια σειρά από προσπάθειες αλλαγής ονομασιών και υπεργολαβίες σε υπεργολαβίες,  όλα αυτά τα χρόνια, ως ένα εμφανές μέσον, προκειμένου να  αποστασιοποιηθεί από την απροκάλυπτα «τοξική χροιά» της.
Το «βιογραφικό» που έστειλε ο PRINCE στους «Financial Times», τον προσδιορίζει διακριτικά και πολύ απλά ως "ένας πρώην Ναυτικό των ΗΠΑ, έναν SEAL, καθώς και  εκτελεστικό πρόεδρο της «FRONTIER SERVICES GROUP», (FSG), μιας οντότητας με έδρα το Χονγκ Κονγκ. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η «FSG» προσφέρει "υπηρεσίες ασφαλείας και logistics στις παραμεθόριες αγορές". Σε μια έρευνα από το περιοδικό «The Intercept», οι δραστηριότητες του PRINCE στην FSG αναφέρουν ότι περιλαμβάνουν την προσπάθεια να πουλήσει ειδικά εξοπλισμένα αεροσκάφη ψεκασμών στην Αφρική, ως μέρος «μιας εμμονής του», όπως την περιγράφει πρώην συνεργάτης του, και μέσω αυτών να καταλήξει στη δημιουργία ιδιωτικού αεροπορικού στρατού. Όπως συμβαίνει με πολλές από τις ενέργειες του, η «πρόσοψη» της νομιμότητας έχει σχεδόν πάντα αποδειχθεί απατηλή.

Αρκεί να αναφερθεί, ότι η Financial Times δεν επιτελεί ηθικό έργο, κάνοντας το προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου, που οδηγεί στην προώθηση ενός ανθρώπου του οποίου το modus operandi έχει ουσιαστικά οδηγήσει με την σειρά του σε «κάθε είδους θάνατο» σε πολλές ζώνες του πλανήτη. 

Στα απομνημονεύματά του, «Civilian Warriors: The Inside Story of Blackwater and the Unsung Heroes of the War on Terror», ο Prince γράφει ότι, μέχρι το 2009, η εταιρεία του είχε λάβει περισσότερα από $ 1 δις για τις υπηρεσίες της στο Ιράκ από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και μόνο.

Σε αυτό το ποσό δεν προσμετράται πλήθος άλλων συμβάσεων στο Αφγανιστάν και αλλού, συμπεριλαμβανομένων των εισφορών στο πρόγραμμα επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA.

Σώζοντας την Ε.Ε.

Στο «ντεμπούτο» του, στους Financial Times, ο PRINCE κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Ευρώπη έχει κυριευτεί από τους πρόσφυγες και ότι η «ίδια η ύπαρξη της ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο". Ευτυχώς για την ανθρωπότητα, όμως, ο PRINCE έχει «μια λύση που θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη Λιβύη και την άμβλυνση της κρίσης" - μια λύση πού όπως λέει "βασίζεται στην εμπειρία πολλών ετών στον τομέα των στρατιωτικών και μη στρατιωτικών επιχειρήσεων".

Δεν φαίνεται να «πειράζει» το γεγονός, ότι ο ίδιος ο PRINCE εμπλέκεται σε ένα τεράστιο ποσοστό στην καταστροφή και τον όλεθρο, που έχει ξεσπάσει στις χώρες που θεωρούνται τώρα ως πρωτογενείς πηγές του Μεταναστευτικού προβλήματος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η Ευρώπη.

Ο PRINCE γράφει: "Όλο το προσωπικό θα πρέπει να είναι οπλισμένο και να έχουν συμφωνηθεί οι κανόνες εμπλοκής κατά των μεταναστών αναφορικά με την κράτηση και την πολιτική επαναπατρισμού. Κάθε βάση θα έχει εναέρια επιτήρηση και την ευθύνη για την έρευνα και διάσωση, καθώς και δυνάμεις ταχείας αντίδρασης ένοπλα οχήματα, αεροπορικές δραστηριότητες οι οποίες θα πρέπει να παρέχονται από τρίτους επαγγελματίες  «παρόχους», όπως και υπηρεσιών ιατρικής εκκένωσης. "Οι" μέντορες ", όπως διευκρινίζει ο PRINCE, «θα είναι η δομή του σκελετού της μονάδας πού θα είναι υπεύθυνη για την ηγεσία μικρότερων μονάδων, το  συντονισμό των επικοινωνιών, των ιατρικών θεμάτων και logistics».


Όλα αυτά είναι ουσιαστική μία προπληρωμένη διαφήμιση.

Στην πραγματικότητα του PRINCE, η παρούσα έλλειψη ασφάλειας των συνόρων  της Λιβύης σημαίνει ότι κάθε «παλιός μετανάστης μπορεί να ταξιδέψει ανεξέλεγκτα στην ακτή και χρησιμοποιώντας ένα σκάφος να κάνει μία «σύντομη, αν και επικίνδυνη» βόλτα προς την Ευρώπη. Επιπλέον δε, λόγω της «καλοσύνης» του, δεν θα εφήρμοζε μεθόδους φυλάκισης και βασανιστηρίων στην ανεξέλεγκτη ροή κίνησης προσφύγων από τη Λιβύη.

Εμμονή με την ελεύθερη αγορά.
Εν τω μεταξύ, η ένθερμη δέσμευση του PRINCE για τη ροή ορισμένων ανθρώπων, φυσικά δεν μεταφράζεται σε μια απλή αντίθεση στην ανθρώπινη διακίνηση.
Ιδιωτικοί μισθοφόροι ασφαλείας, αφενός, θα πρέπει να επιτρέπεται να διέλθουν  τα σύνορα κατά βούληση, αφετέρου προτείνει σε κάθε «πρίγκηπα» που ηγείται Αραβικής χώρας να δημιουργήσει για την ασφάλειά του μυστικούς στρατούς, με κοινή έδρα το Αμπού Ντάμπι. 

Στα απομνημονεύματά του, ο PRINCE αναπολεί στοργικά την ελεύθερη εμμονική διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν και την  αντι-κομμουνιστική "επιθετική στρατιωτική πολιτική», παραθέτοντας απόσπασμα ομιλίας του τελευταίου, το 1985 όπου ο ίδιος άνθρωπος και πρόεδρος πλέον, Ρέιγκαν είπε χαρακτηριστικά : «η ελευθερία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο ενός επιλεγμένου πλήθους. Είναι το καθολικό δικαίωμα των παιδιών όλων Θεού».

Αλλά ακριβώς όπως η αντι-κομμουνιστική εκδοχή της «ελευθερίας» σήμαινε ελευθερία για το κεφάλαιο και όχι για τους ανθρώπους  , έτσι και οι απόψεις του PRINCE είναι εξίσου “αποκλειστικές”.

Ενώ ο PRINCE και ο τραπεζικός λογαριασμός του είναι προφανώς ανεξέλεγκτοι, το ίδιο ανεξέλεγκτες είναι και η διαθέσεις του για απρόσκοπτη διηπειρωτική εκμετάλλευση των συγκρούσεων και της δυστυχίας, των φτωχών λαών που προσπαθούν να ξεφύγουν τον πόλεμο και την οικονομική δίωξη.

Ούτε είναι «ελευθερία» η επιλογή για τους Ιρακινούς να σφάζονται από τους υπεργολάβους ασφάλειας των ΗΠΑ ή τους Πακιστανούς που σκοτώθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ. Τελικά το να προτείνει λύση για το προσφυγικό ο PRINCE, είναι εξαιρετικά ακραίο αν ληφθεί υπόψη ότι προέρχεται από κάποιον που έχει επίσης προτείνει την καταπολέμηση του ιού Έμπολα με ιδιώτες υπερεργολάβους.
Και ποιος ξέρει: ίσως μισθοφόροι να κατέχουν και το κλειδί άλλων επίμονων παγκόσμιων ζητημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή και το ροχαλητό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, όμως: ότι "λύσεις" σαν αυτές του PRINCE δεν αποσκοπούν σε οποιοδήποτε είδος ψηφίσματος, αλλά μάλλον στηρίζουν τη διαιώνιση της διαμάχης για το συμφέρον του κέρδους. 

Ο PRINCE πλασάρει υποτιθέμενα δικά του αντίδοτα του στην κρίση, ενώ ο ίδιος ΕΙΝΑΙ είναι σύμπτωμα μιας πολύ πιο βαθιάς κρίσης.


--------------------------------------------------------------------------------Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.


*** Internet News ***