Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Για «κυνήγι μαγισσών» μιλά η Ρωσία, αρνούμενη πως έχει στοιχεία για Τραμπ

To Κρεμλίνο χαρακτήρισε «υστερικές» τις αναφορές που έχουν βάλει ξανά φωτιά στη συζήτηση γύρω από την φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές κάλπες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )Κατηγορηματικά και σε επιθετικό τόνο απορρίπτει το Κρεμλίνο την αναφορά πως οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του επόμενου αμερικανού προέδρου.

«Επιστρατεύεται η υστερία για να διατηρηθεί ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, χαρακτηρίζοντας μύθευμα την υπόθεση. Ίδια φρασεολογία, μιλώντας για κυνήγι μαγισσών, είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Τραμπ.

Το ζήτημα είναι νέα διάσταση της συζήτησης στις ΗΠΑ για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές.

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε την Τετάρτη ότι η Ρωσία δεν έχει επιβαρυντικά στοιχεία ούτε σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ούτε σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον.

«Τα έγγραφα που υποστηρίζουν πως η Ρωσία έχει στοιχεία για τον Τραμπ είναι προϊόν σκευωρίας και απόπειρα να πληγούν οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ» ανέφερε ο Πέσκοφ.

Ενόψει επίσης των δηλώσεων που θα κάνει στην Ουάσινγκτον ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ο ρώσος εκπρόσωπος ανέφερε πως η Μόσχα εκτιμά πως ο Τίλερσον θα κρατήσει «αρκετά σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία».

Ο ρώσος εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως εάν υπάρξουν αμερικανικές κυρώσεις, η Μόσχα θα απαντήσει με αντίποινα στον ενεργειακό τομέα.

πηγή:in.gr 

*** Internet News ***