23/3/17

Τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους σκλάβους


Κάποιος καλός άνθρωπος συνέκρινε το κόστος χρήσης ενός ρομπότ με εκείνο ενός σκλάβου, δηλαδή ενός ανθρώπου που εργάζεται μόνο για φαγητό και στέγη όπως θα έκανε αν ήταν πράγματι σκλάβος.

Το συμπέρασμα δυστυχώς είναι απογοητευτικό για τους ανθρώπους. Ακόμη και σε χώρες όπως η Κίνα, τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους άμισθους εργαζόμενους για πάρα πολλές εργασίες και θα γίνουν ακόμη πιο συμφέροντα για τον εργοδότη όσο περνάει ο καιρός.

Θα καταφέρει άραγε η ελληνική οικονομία να επιζήσει στον νέο κόσμο που έρχεται πουλώντας μόνο ήλιο και θάλασσα όπως κάνει τώρα; (Ναι γνωρίζω πως έχουμε και άλλες εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά όσο πάμε και τις χάνουμε.)

Κάποτε πρέπει επιτέλους να αντιγράψουμε τις επιτυχημένες χώρες αυτού του πλανήτη και να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις ώστε να παράγουν γνώση και ευκαιρίες για δουλειά. Η φάμπρικα της παραγωγής πτυχιούχων χωρίς προσόντα για πρόσληψη στο δημόσιο τελείωσε πλέον.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής
Διαβάστε επίσης: 

Η τεχνητή νοημοσύνη θ΄αλλάξει τον τρόπο των πολεμικών συγκρούσεων για πάντα.

Ρομπότ έφτιαξαν δική τους γλώσσα


==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.


 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας