10/3/17

Εξτρεμισμός στην Ευρώπη:Οι κυβερνήσεις θορυβούνται.Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics and Daily News Η γερμανική Κυβέρνηση υιοθέτησε στα τέλη Φεβρουαρίου ένα αμφιλεγόμενο Νομοσχέδιο, που προβλέπει την επιτάχυνση των απελάσεων χιλιάδων αιτούντων άσυλο, των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί, ενώ έχει ξεκινήσει μία διαμάχη στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με το ζήτημα των απελάσεων προς το Αφγανιστάν.

Το νομοθέτημα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της διάρκειας κράτησης των μεταναστών, η αίτηση ασύλου των οποίων έχει απορριφθεί, και οι οποίοι θεωρούνται από την Αστυνομία δυνητικά επικίνδυνοι. Εν αναμονή της απελάσεώς τους, οι μετανάστες θα παραμένουν υπό κράτηση για διάστημα 10 ημερών αντί 4, όπως ισχύει στην παρούσα φάση. Επιπλέον, οι αιτούντες άσυλο που θα δίνουν ψευδή στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά τους ή θα παρανομούν, θα είναι αντιμέτωποι με αυστηρότερες κυρώσεις, όπως επί παραδείγματι την τοποθέτηση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Ένα άλλο μέτρο που προβλέπει το εν λόγω Νομοσχέδιο είναι ότι οι Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα που περιέχονται στα κινητά τηλέφωνα των αιτούντων άσυλο, σε περίπτωση αμφιβολιών σχετικά με την ταυτότητά τους.

Μέτρα ψηφοθηρίας ή εξάλειψης πραγματικού κινδύνου;


Τα μέτρα αυτά δεν είναι τυχαία και έχουν μόνο εν μέρει σχέση με τις γερμανικές επερχόμενες εκλογές, καθότι το πρόβλημα δεν είναι ψηφοθηρικό αλλά υπαρκτό και ήδη έχει χτυπήσει την πόρτα της καρδιάς της Ευρώπης. O HANS-GEORG MAASSEN, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών εσωτερικού της Γερμανίας, προειδοποίησε με δηλώσεις του ότι ο αριθμός των ισλαμιστών εξτρεμιστών στη χώρα ση μειώνει αύξηση και πως ο κίνδυνος επίθεσης παραμένει υψηλός.

Μιλώντας σε συνέδριο της ευρωπαϊκής Αστυνομίας στο Βερολίνο, ο MAASSEN ανέφερε πως την τρέχουσα περίοδο υπολογίζεται ότι 1.600 άτομα ανήκουν στην ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών, τη στιγμή που στο τέλος του περασμένου έτους ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 1.200 άτομα. O αριθμός των εξτρεμιστών που παρακολουθούνται, οι οποίοι θεωρούνται δυνητικά αρκετά επικίνδυνοι διάπραξης επίθεσης, είναι επί του παρόντος 570 άτομα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γερμανική Υπηρεσία.

Ποιο είναι το εύρος του προβλήματος;

Το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά γερμανικό. Σε κοινή επιστολή που απηύθυναν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν την αναθεώρηση του Κώδικα Συνόρων Schengen, προκειμένου να ληφθεί καλύτερα υπόψη η τρομοκρατική απειλή.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, οι ΥΠΕΣ της Γαλλίας και της Γερμανίας, Β. LE ROUX και ΤΗ. DE MAIZIERE, αντίστοιχα, αναφέρουν ότι η επιμονή της τρομοκρατικής απειλής και η αποτελεσματικότητα των ελέγχων που διεξάγονται στην παρούσα φάση στα εσωτερικά σύνορα καταδεικνύουν την ανάγκη αναθεώρησης του Κώδικα Συνόρων Schengen σε περίπτωση σοβαρής απειλής για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια.

Η επιστολή, η οποία συντάχθηκε στο Βερολίνο με ημερομηνία 20/02/17, απευθύνεται κυρίως στον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, F. TIMMERMANS, και στους Επιτρόπους που είναι αρμόδιοι για τη Μετανάστευση και την Ασφάλεια, Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ και J. KING, αντίστοιχα. Οι LE ROUX και DE MAIZIERE επιθυμούν την αποκατάσταση των ελέγχων για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους από αυτές που προβλέπονται σήμερα. Επιπλέον, ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμπεριλάβουν τους Ευρωπαίους υπηκόους στη λίστα των ταξιδιωτών, τα ίχνη των οποίων καταγράφονται. Στόχος είναι να εντοπισθούν οι διαδρομές και τα δίκτυα των ξένων μαχητών που μεταβαίνουν σε Ιράκ και Συρία για να πολεμήσουν, μέσω ενός νέου κεντρικού αρχείου.

Η εκμετάλλευση των δυτικών κοινωνικών αδυναμιών από τον εξτρεμισμό

Τα μέτρα, που επιχειρούν Γαλλία και Γερμανία να λάβουν, τόσο για τον έλεγχο της ροής ταξιδιωτών από την ανατολή, όσο και για τους αιτούντες άσυλο, αποτελούν συνέπεια της χαλαρής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μαλθακότητα με την οποία η δυτική κοινωνία αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις των νεαρών ατόμων που προέρχονται από τη Συρία και το Ιράκ.

Ωστόσο, η κύρια Υπηρεσία Πληροφοριών της Ολλανδίας («GENERAL INTELLIGENCE AND SECURITY SERVICE») αναφέρει πως αντιμετωπίζει μία μικρή ομάδα παιδιών ολλανδικής υπηκοότητας που βρίσκονται στις ζώνες συγκρούσεων στο Ιράκ και τη Συρία ως «τζιχαντιστές ταξιδιώτες», καθώς ενδέχεται να έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση.

Σε Έκθεση της εν λόγω υπηρεσίας αναφέρεται ότι τουλάχιστον ογδόντα παιδιά ολλανδικής υπηκοότητας βρίσκονται στις υπόψη περιοχές, είτε έχοντας γεννηθεί εκεί είτε έχοντας οδηγηθεί εκεί από τον έναν ή και τους δύο γονείς τους. Λιγότερο από το 20% των εν λόγω παιδιών είναι 9 ετών ή μεγαλύτερα. Στην ίδια Έκθεση αναφέρεται πως τα παιδιά στην επικράτεια που ελέγχεται από την «ΙS» κάποιες φορές λαμβάνουν εκπαίδευση σε όπλα και μάχη από την ηλικία των 9 ετών. Αυτό το δεδομένο σε συνδυασμό με την ευκολία που η προπαγάνδα δηλητηριάζει τις παιδικές ψυχές οδηγεί τους αξιωματούχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών να τα θεωρούν ως «τζιχαντιστές ταξιδιώτες».==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας