18/3/17

Εκλάπη λάπτοπ των μυστικών υπηρεσιών με σχέδια του Πύργου Τραμπ
Φορητός υπολογιστής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εκλάπη από το αυτοκίνητο πράκτορα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Το δίκτυο ABC μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών, ότι το λάπτοπ περιείχε σχέδια των ορόφων του ουρανοξύστη Τραμπ, καθώς και στοιχεία σχετικά με την ποινική έρευνα για τη χρήση ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον καθώς και άλλες πληροφορίες των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας.

Οι μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν το περιστατικό υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ανάλογοι φορητοί υπολογιστές της υπηρεσίας διαθέτουν πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, πλήρη κρυπτογράφηση και δεν επιτρέπεται να περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Η υπηρεσία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα.

Οι Αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες παρακολούθησης προκειμένου να αναγνωρίσουν το δράστη της ληστείας.

Από την πλευρά της η εφημερίδα New York Daily News, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο φορητός υπολογιστής εκλάπη το πρωί της Πέμπτης όχημα του πράκτορα στη συνοικία Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.


IN.GR, ΑΠΕ 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας