8/3/17

Ιεράρχες: Πολιτικοί ή εν δυνάμει επιχειρηματίες σε διεθνές επίπεδο;Γράφει η Ρωξάνη


Στα τέλη Δεκεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, E.RAMA επισκέφθηκε το πολύπαθο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον διαβόητο πατριάρχη Θεόφιλο, με τον οποίο συζήτησε για την προ διετίας επίσκεψη του τελευταίου στην «Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας», καθώς και για το πολυθρησκευτικό και πολυκοινοτικό περιβάλλον της Αλβανίας και των Ιεροσολύμων.Στο τέλος της συνάντησης, ο πατριάρχης Θεόφιλος απένειμε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας το «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ιπποτών του Πανάγιου Τάφου» (!!!), ως αναγνώριση της συμβολής του στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών στην Αλβανία και της υποστήριξής του προς την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας(!).

Οι διώξεις που υφίσταται η μειονότητα και οι αγωνίες του Αναστάσιου είναι …..ανύπαρκτες!!!! Η ταφή με το ορθόδοξο λειτουργικό των Ηρώων του ’40 στην Αλβανία ….έχει λυθεί!!!! Και τι είναι αυτό το «μετάλλιο»;;;

Οι επισκέψεις που δέχθηκε βέβαια ο πατριάρχης Θεόφιλος δεν σταμάτησαν εκεί:

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, P. POROSENKO, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ουκρανίας στο Ισραήλ, αξιωματούχους της ουκρανικής πρεσβείας, πολιτικούς του συνεργάτες και επιχειρηματίες, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ο οποίος του απένειμε… (τι άλλο;) το «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ιπποτών του Πανάγιου Τάφου», ως αναγνώριση των υπηρεσιών και της συμπαράστασής του προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε το Θεόφιλο για την συμβολή του στην ενότητα του ουκρανικού λαού και τον κάλεσε να επισκεφτεί την Ουκρανία.

Βέβαια, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ (κυριολεκτικά), ο Θεόφιλος ανήκει στη σφαίρα επιρροής της Ρωσικής Εκκλησίας.

Και μια και ο λόγος για την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αξίζει κανείς να σημειώσει την δραστηριοποίησή της με την Κοπτική Εκκλησία (όπου κοπτική Εκκλησία, χριστιανοί της Αιγύπτου, στην οποία ψιθυρίζεται ότι ανήκει και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι). Κατόπιν της σύστασης μικτής Επιτροπής για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των δύο εκκλησιών, το Νοέμβριο του 2014, η εν λόγω επιτροπή συνεδρίασε στις 10 Φεβρουαρίου 2016 με θέμα τον καθορισμό κοινού άξονα συνεργασίας, σε τομείς όπως ο ακαδημαϊκός, ο επιστημονικός, ο κοινωνικός, καθώς και εκείνος των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους.

Μεταξύ των συμφωνηθέντων καταγράφουμε την κοινή θέση για την κατάσταση των χριστιανών στη Μ.Ανατολή. Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το 2017, στο Καζακστάν.

Τα συμπεράσματα δικά σας…


==========================================


 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.


 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας