3/4/17

Τσετσένοι ισλαμιστές οι υπεύθυνοι της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης;

Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται η δεύτερη βόμβα η οποία βρέθηκε στο ΜΕΤΡΟ της Αγ. Πετρούπολης. Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας Αλέξανδρο Νίκλαν δείχνει αρκετά πράγματα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

1) Κλασσικό IED που φτιάχνουν τζιχαντιστές εν είδος πυροσωλήνα. Τα "ρουλεμάν" είναι ικανά να χτυπήσουν οτιδήποτε ακόμα και πίσω από τοίχους, αν δεν είναι αρκετά χοντροί, ενώ πολλές φορές αλλάζει το σχήμα τους μετά την έκρηξη και την πίεση και γίνονται αρκετά αιχμηρά.

2) Η ενεργοποίηση τέτοιων "πυροσωλήνων" γίνεται πάντα από μακριά. Η τακτική αυτή τελειοποιήθηκε στο Αφγανιστάν από τζιχαντιστές (ενισχύει αυτό την πιθανότητα Τσετσένων δραστών) που καλούσαν από το κινητό τους άλλο κινητό μέσα στην εκρηκτική συσκευή και ενεργοποιούσαν με τον τρόπο αυτό το  κλειστό κύκλωμα που πυροδοτούσε. Η επίθεση μάλλον ήταν στοχευμένη να γίνει συντονισμένα σε δύο σημεία, αλλά πιθανόν κάτι να πήγε στραβά στη  συνδεσμολογία, ή απλά να έχασαν "σήμα" μετά την πρώτη επίθεση λόγω εφαρμογής πρωτοκόλου ασφαλείας που κόβει κάθε RF σήμα.

Στο μεταξύ η ακόλουθη φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ρωσικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει έναν από τους υπεύθυνους ή τον υπεύθυνο της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι η τρομοκρατική επίθεση προετοιμάστηκε και εκτελέστηκε από Τσετσένους σαλαφιστές.

Geopolitics Editorial Team ==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας