8/4/17

Γιατί αποφάσισε ο Τραμπ να πραγματοποιήσει επέμβαση στην Συρία.


Η αμερικάνικη επέμβαση στη Συρία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς ήταν μια κίνηση που δεν περίμεναν οι υποστηρικτές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα.

Μια κίνηση που περισσότερο θα ταίριαζε στην πολεμοχαρή Χίλαρι Κλίντον, παρά στον επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προεκλογικά είχε δείξει πως δεν θα προσχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση.


Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τους λόγους που τον οδήγησαν σ΄αυτή την απόφαση θα πρέπει να δούμε το κλίμα που επικρατούσε/ επικρατεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

Τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήσαμε μαγειρέματα για την έγκριση του διορισμού του Νιλ Γκόρσατς στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο Γκόρσατς ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ένα από τα 21 πρόσωπα που παρουσίασε δημόσια ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την κάλυψη της θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την υπόσχεση στους ψηφοφόρους του ότι θα επιλέξει ένα πρόσωπο «με τις ίδιες αρχές και αξίες» που πρέσβευε ο Σκάλια.


Στο μεταξύ, ο Ντέβιν Νούνες, επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, παραιτήθηκε από επικεφαλής της κρίσιμης έρευνας για τις πληροφορίες περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Θεωρείτε, δε, ότι η πλευρά Τραμπ ωφελήθηκε από την ρωσική εμπλοκή ενώ σύμβουλοι του Τραμπ, όπως και ο γαμπρός του έχουν κατηγορηθεί για επαφές με την Ρωσία.

Πριν από μερικές μέρες, η πολυδιαφημισμένη κατάργηση του νόμου-ορόσημο για την καθολική ασφάλιση που φέρει την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα για τον Τραμπ, καθώς η προγραμματισμένη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ακυρώθηκε (διότι δεν στηρίχτηκε από τους Ρεπουμπλικάνους)

Η δε Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια για την προεδρία, επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή πρότεινε τη μείωση του προϋπολογισμού του State Department.

Αυτό ήταν/είναι το κλίμα στο εσωτερικό των ΗΠΑ.  

Επίσης, όπως ανέφερε και ο Αλέξανδρος Νίκλαν, σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας, στον Hellas Fm, σταθμό της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη, ο Τραμπ αποφάσισε με γνώμονα τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα είπε:  

  •  «1. Ο Τραμπ αποφασίζει καθαρά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Πολλές φορές αυτά δεν συμβαδίζουν με όσα θεωρούμαι εμείς ως δίκαια ή ορθά. Διοικεί μια αυτοκρατορία και συμπεριφέρεται ως τέτοια απέναντι σε όλους.
  • 2. Η Ρωσία είναι δελφίνος απέναντι στις ΗΠΑ. Το μήνυμα ήταν σαφές. Η περιοχή της ΕΜΕΑ δεν έχει παραδοθεί σε Ρωσία για να κάνει οτι θέλει.
  • 3. Μήνυμα και στο εσωτερικό και στην αντιπολίτευση που τον κατηγορεί για συνεργασία με Ρώσους. Πιο ισχυρό μήνυμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
  • 4. Μήνυμα προς Κίνα. Ο Κινέζος πρόεδρος ήταν στις ΗΠΑ όταν έγινε η επίθεση. Η δύναμη της στρατιωτικής ισχύος πάντα μιλάει δυνατά.
  • 5. Όσο και αν φαίνεται περίεργο το μήνυμα πέρασε και στους "αντάρτες".. μια ομοβροντία 59 πυραύλων δεν περνάει στο απαρατήρητο.
  • Οι ΗΠΑ είχα αναφέρει από το 2014 πώς θα επανέρθουν με πολύ μεγάλη ισχύ στην περιοχή καθώς η πολιτική Ομπάμα έμοιαζε ανίκανη να περάσει το οτιδήποτε.»


Όπως λοιπόν προκύπτει η επέμβαση δεν είναι άσχετη με τα εσωτερικά των ΗΠΑ και σίγουρα οι δρομολογημένες πολιτικές δεκαετιών δεν αλλάζουν με την εκλογή ενός νέου προέδρου. 

Ας μην λησμονούμε πως σε προηγούμενο άρθρο από τον ειδικό συνεργάτη μας Πολυδεύκη με τίτλο: Άλλαξε ο Μανωλιός (Obama) και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς (Τrump) είχε αναλυθεί ακριβώς αυτό. 

Την ίδια ώρα φαίνεται πως μπήκαμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση ή αναβίωση αν θέλετε, μιας νέας συμφωνίας Sykes Pycot, η οποία θα κρίνει ποιοι θα ελέγχουν την περιοχή και άρα και τους Δρόμους του Μεταξιού. Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics & Daily News 


==========================================Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας