17/4/17

Το θηρίο όταν ξεψυχάει ενστικτωδώς αντιδρά.
Γράφει ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος


Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, και παρά την προφανή ανομία υπέρ του Ναι, είναι ακριβώς ό,τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη με οριακές "πλειοψηφίες" να συμπιέζουν τις "μειοψηφίες". Δείγμα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας και της στοχευμένης αποδυνάμωσης παγκοσμίως της μέχρι πρότινος ρυθμίζουσας Μεσαίας Τάξης, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολώσεις και απολυταρχικά καθεστώτα.

Αναμενόμενο εν πολλοίς το αποτέλεσμα, όσο και εάν οι κρυφές ελπίδες για δημοκρατικές διαδικασίες, καίτοι είχαν προ πολλού εκπέσει, υπήρχαν.

Η ανάγκη "επιβίωσης" του Ερντογάν μετά βεβαιότητας θα τον οδηγήσει σε ακραίες αποφάσεις που θα μεγαλώσουν την εσωτερική πόλωση.

Τα οικονομικά αδιέξοδα και οι πολύπλευροι πολυδάπανοι πολεμικοί αγώνες όσο και η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος είναι νωπά. Όλα δείχνουν ότι η γεωπολιτική, η πληθυσμιακή, η μουσουλμανική αλλά και η οικονομική επιρροή της Τουρκίας του Ερντογάν είναι σε ύφεση, όχι μόνο λόγω των τρεχουσών παγκόσμιων συσχετισμών αλλά και της εσωτερικής τετραπλής διαίρεσης της.

Κουρδικό, Φιλοευρωπαιστές και οι οπαδοί του Γκιουλέν πασχίζουν απέναντι στο βαθύ Κράτος του Ερντογάν μαζί με τους Εθνικιστές. 

Όσο τα μέτωπα των Μεγάλων δυνάμεων δεν παίρνουν οριστική τελική μορφή αντιπαράθεσης ή ακόμα και συνεργασίας, τα παιχνίδια της γάτας με το ποντίκι θα συνεχίζονται. 

Η Τουρκία με την προσπάθεια διείσδυσης στον νέο οικονομικό ανερχόμενο πυλώνα της Αφρικής, τις παρεμβολές σε Καύκασο, Αλβανία, Βαλκάνια αλλά και την προσπάθεια ανάπτυξη της πολεμικής της βιομηχανίας, όσο και εάν κανακεύεται προσχηματικά από Βρετανούς κ.α. "οφείλει" για τις "εγγυήτριες" δυνάμεις να είναι ελεγχόμενη.
Εντέλει το αποτέλεσμα  μετά τις ενστάσεις περί νοθείας δείχνει την πόλωση και την διαίρεση της χώρας.


Η κατάτμηση της Τουρκίας δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν, όχι γιατί το επέλεξαν οι 50,000,000 ψηφοφόροι αλλά γιατί η πολυπλοκότητα αποφάσεων των "εγγυητριών δυνάμεων" και του 1914 αλλά και του 1945 δεν "επιτρέπει" νέους παίχτες που παρενοχλούν στον σχεδιασμό τους να υπάρχουν χωρίς πλήρη υποταγή.

Παράδειγμα θλιβερό υποταγής είναι η μεθοδολογία που έχει επιτευχθή μέσω εκποίησης της Ελλάδας λόγω επιβολής οικονομικών όρων επαχθών, που καταδικάζουν αέναα την χώρα στην υποταγή.

Η Τουρκία "ενοχλεί" παρά την γεωγραφική ΝΑΤΟΙΚΗ της θέση. Τα πρόσφατα γεγονότα μεταφοράς της βάσης του Ιντσιρλίκ, το θέμα των κινητήρων για τα τανκς altaya, αλλά και άλλα πολλά προδικάζουν ότι ο "κύβος ερρίφθη". Έστω και σιωπηρά.

Όμως, το κάθε θηρίο βγάζει μια μεγάλη ή μικρή κραυγή πριν ξεψυχήσει μαχόμενο κάνοντας απελπισμένες κινήσεις.Οι πλησίον του κινδυνεύουν ακόμα και όταν ξεψυχάει.Φιλί ζωής "δίνεται" με προϋποθέσεις .

To ποίες είναι οι προϋοθέσεις και οι όροι της Νέας Γιάλτας ίσως το γνωρίζουν οι επιτελείς CIA, M6, MOSSAD, MSS,  KGB κ.α. αλλά ποτέ δεν θα το μάθουμε εμείς σε πρώτο "αυτήκοο" χρόνο σε ένα κόσμο που μεταβάλεται ταχύτατα. Εμείς θα το ζήσουμε σαν "γείτονες".


www.fotavgeia.blogspot.com

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας