25/4/17

Κίνα: ανερχόμενη διαστημική δύναμη


Σε μια κρίσιμη πρόβα για την κατασκευή ενός κινεζικού διαστημικού σταθμού την επόμενη δεκαετία, το πρώτο διαστημικό σκάφος ανεφοδιασμού της Κίνας εκτοξεύτηκε και συνδέθηκε με επιτυχία σε ένα μικρό τροχιακό εργαστήριο.

Το σκάφος Tianzhou-1 εκτοξεύτηκε την Πέμπτη από το Κέντρο Διαστημικών Εκτοξεύσεων Γουεντσάνγκ επαρχία Χαϊνάν. Το Σάββατο προσδέθηκε στο διαστημικό εργαστήριο Tiangong-2, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το Tianzhou-1, ένας μεταλλικός κύλινδρος μήκους 10 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει έξι τόνους φορτίου -είτε προμήθειες για τον μελλοντικό διαστημικό σταθμό είτε δορυφόρους που πρέπει να τεθούν σε τροχιά, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Θα αποσυνδεθεί και θα ξανασυνδεθεί στο Tiangong-2 ακόμα δύο φορές πριν αφεθεί τελικά να καταστραφεί στην ατμόσφαιρα.

Το 2011, το αμερικανικό Κογκρέσο έκρινε ότι κινέζοι αστροναύτες δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για λόγους εθνικής ασφάλειας.


Πηγή:in.gr 
==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας