5/4/17

Κίνα: Δημιουργεί ειδική οικονομική ζώνη σε επαρχία κοντά στο ΠεκίνοΗ Κίνα δημιουργεί μια νέα ειδική οικονομική ζώνη στην επαρχία Hebei, που έχει χτυπηθεί από τις μαζικές απολύσεις, σε μια προσπάθεια να τονώσει την εγχώρια ανάπτυξη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, ο νέος χώρος Xiongan, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Πεκίνο θα στεγάσει "μη κεφαλαιουχικές δραστηριότητες" που θα μεταφέρονται από την πρωτεύουσα. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας στήριξης της οικονομίας και ενσωμάτωσης του Hebei με την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι η Κίνα βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής του οικονομικού της μοντέλου, από μια οικονομία με επίκεντρο την βιομηχανία σε μια οικονομία που βάση θα έχει τις υπηρεσίες και η ανάπτυξη του Hebei αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η εν λόγω επαρχία αποτελεί βασικό σημείο παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα, δύο τομείς που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις περικοπές της υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας και τα εκατομμύρια απολύσεων και η επιτυχημένη της μετάβαση στο νέο οικονομικό μοντέλο μπορεί να χαράξει τον δρόμο για την επόμενη φάση της ανάπτυξης.

Η Κίνα έχει μια μακρά ιστορία ίδρυσης ειδικών οικονομικών ζωνών, με διάφορα επίπεδα επιτυχίας κάθε φόρα.
==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας