6/4/17

Λυγερός : Κοντά η Συμφωνία για Ελλάδα- Ανοιχτό θέμα η «προβοκάτσια» στη Συρία

Η επίτευξη συμφωνίας στη Μάλτα για την Ελλάδα, έστω και με τη μορφή προσχεδίου είναι επί θύραις, λέει ο αρθρογράφος και αναλυτής Σταύρος Λυγερός στον 9.84 , υποστηρίζοντας ότι καμία πλευρά δεν θέλει το «ατύχημα» , ενώ η ελληνική κυβέρνηση αποζητά μία διατύπωση που θα σώζει πολιτικά τα προσχήματα ιδίως στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μετά την παραβίαση των κόκκινων γραμμών που είχε θέσει και παρότι στο μονόδρομο των μνημονίων που και αυτή ακολούθησε, δεν υπάρχει εναλλακτική διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας για την υπόθεση με τα τοξικά-χημικά αέρια, στη Συρία, αναρωτήθηκε ποιος ωφελείται από τη νέα κατάσταση , που οδηγεί σε περαιτέρω εμπλοκή Τράμπ σε εγχείρημα πτώσης του Άσαντ, γεγονός που εξαιτίας της πρότερης απροθυμίας του για κάτι τέτοιο, οδηγεί στην εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται ακόμη και μία «προβοκάτσια» προκειμένου να υπάρξει εμπλοκή ακόμη και με τη Ρωσία και αφορμή για χερσαίες επιχειρήσεις, καταστάσεις που το βαθύ σύστημα των ΗΠΑ προωθούσε πριν την επικράτηση Τράμπ στις ΗΠΑ. 
==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας