3/4/17

Ποια η σχέση της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης με την Τουρκία;


Μέλος της ομάδας του Geopolitics & Daily News αλίευσε από το αρχείο μας παλαιότερη απειλή του ακαδημαϊκού Abdülkadir Şen ο οποίος ζει μόνιμα στην Τουρκία και εργάζεται στο Μuş Alparslan University. Ο Abdülkadir Şen είναι γνωστός για την υποστήριξή του στους φανατικούς του Ισλάμ. Στις αναρτήσεις του με κάθε ευκαιρία έδειχνε την υποστήριξή του στους φανατικούς και τα μηνύματά του ήταν γεμάτα από θρησκευτικό μίσος. 

Από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν με ανάρτησή του ζητούσε την σφαγή των Αλεβιτών στο Χαλέπι, μια ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις έχει κατεβάσει τον λογαριασμό του στο twitter. 

Στο μεταξύ πανηγύριζουν οι τζιχαντιστές στα μέσα κοινωνικά δίκτυα και φιλικές προς το DAESH διαδικτυακές σελίδες αμέσως μετά το αιματηρό χτύπημα στην Ρωσία.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ανάληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Η Ρωσία ήδη αύξησε τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε τερματικό σταθμό συγκοινωνιών και μεταφορών, ενώ φήμες φέρουν να έχει ενεργοποιηθεί ειδική μονάδα επιχειρήσεων που θα "μαζέψει" κάθε ύποπτο Ισλαμιστή τρομοκράτη ή φιλικό ο προς αυτούς, στην εγγύτερη περιοχή.

Δύο άτομα για πιθανή εμπλοκή τους στην πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης αναζητούν οι Αρχές, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

«Καταζητούνται δύο άτομα ως ύποπτα για τον σχεδιασμό των επιθέσεων. Το ένα από αυτά θεωρείται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και το δεύτερο ότι άφησε μία βόμβα στον σταθμό του μετρό Ploshchad Revolutsii» είπε η πηγή στο Interfax.

Geopolitics Editorial Team 


==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας