11/4/17

Διασύνδεση CIA και ακαδημαϊκού κόσμου Μέρος Πρώτο

Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News

Ο μηχανισμός ελέγχου των μαζών είναι μία ιδιαίτερα πολύπλοκη περίπτωση. Όπως έχουμε δείξει σε παλαιότερα άρθρα, ένα από τα κυριότερα μέσα, που χρησιμοποιούν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών, είναι είναι οι θρησκείες, εφόσον οι αντιστάσεις του ανθρώπου κάμπτονται πολύ πιο εύκολα, μπροστά σε ένα σύμβολο της θείας παρουσίας, όπως επί παραδείγματι ένα κληρικό. Ωστόσο η θρησκεία, ως μέσο εξάρτησης έχει και μειονεκτήματα, όπως η μείωση της εξάρτησης της σύγχρονης κοινωνίας, στο δυτικό τουλάχιστον κόσμο, η πολυπολιτισμικότητα των κοινωνιών που δεν επιτρέπει την κοινή γραμμή ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες και κυρίως παγιωμένες διενέξεις μεταξύ διαφορετικών αιρέσεων, δογμάτων και σεχτών, ιδίως στον ανατολικό κόσμο.


Αυτοί οι προβληματισμοί διαχείρισης των μαζών λύθηκαν μέσω της αλληλοβοήθειας του «θρησκευτικού οργάνου» των Υπηρεσιών Πληροφοριών και των ανθρωπιστικών, εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και άλλων οργανώσεων που δημιουργούνταν και ελέγχονταν από τις εν λόγω Υπηρεσίες.

Πόσο μοιάζει η απάτη με την κατασκοπεία;
Η CIA, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς, αναζήτησε να στρατολογήσει διάφορα πρόσωπα, που είχαν την κλίση στην προσέγγιση και διαχείριση μαζών. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Lester Doniger, ένας πλούσιος απατεώνας, που εξαπατούσε συνήθεις ανθρώπους, να δώσουν χρήματα προκειμένου να αποφύγουν την πτώχευσή τους, η οποία θα ερχόταν με κάποιον μοιρολατρικό τρόπο… Αυτό το επιτύγχανε μέσω ψευδών παρουσιάσεων, οι οποίες λαμβάνονταν μέσω ταχυδρομείου, υπό την επωνυμία «MAIL ORDER CREDIT REPORTING ASSOCIATION». Η επιτυχία του ήταν αρκετά μεγάλη, ώστε να κεντρίσει την προσοχή του Langley, το οποίο είδε στο πρόσωπό του το τέλειο όργανο.
σελ. 785 του Federal Trade Commission rulings Απριλίου - Ιουνίου 1964, στο οποίο φαίνεται η εταιρεία - απάτη του Lester Doniger.

Ο «πιστός» Doniger

Αρχικά, ο Doniger έχτισε το ιδανικό προφίλ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω αγαθοεργιών, στις οποίες επέδειξε το «ζήλο» του για το Χριστιανισμό. Βοήθησε τις ευαγγελικές εκκλησίες και εξέδωσε, όπως απαιτούσε η εποχή, δύο περιοδικά: το «Pulpit Digest» και το «Pastoral Psychology», με σκοπό να βοηθήσει τους Ευαγγελιστές, να ενδυναμώσουν και να είναι πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους. Στο εγχείρημα αυτό τον βοήθησε και ο αδερφός του Simon DONIGER.

Στη συνέχεια, ο Lester Doniger, με διαβατήριο το «χριστιανικό» του έργο, άρχισε να εμπλέκεται σε άλλους χώρους, όπως την προώθηση κοινωνικών ιδεών και την παιδεία. Ήταν το 1964, έτος κατά το οποίο οι ΗΠΑ πρωτοστατούσαν στη χειραφέτηση της γυναίκας, το φεμινισμό και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Το 1964, η Ουάσιγκτον συνέστησε στην UNESCO την παγκόσμια διάδοσή της και γι’ αυτό το λόγο ο αμερικανικός κρατικός μηχανισμός εγκαινίασε έναν νέο οργανισμό: τον «SEX INFORMATION AND EDUCATION COUNCIL OF THE UNITED STATES» (SIECUS). Πρόεδρος του οργανισμού αυτού επιλέχθηκε να διατελέσει ο Lester Doniger! Υπό την Προεδρεία του ο οργανισμός χρηματοδοτήθηκε από τους Steven Rockefeller και James Warburg (τραπεζίτες). Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ, Robert McNamara επίσης υποστήριξε τον SIECUS, ενώ έτερη πηγή χρηματοδότησης ήταν και το «ΊΔΡΥΜΑ FORD». Για ποιο λόγο όμως ένας οργανισμός, όπως ο SIECUS, λάμβανε χρηματοδοτήσεις από τόσο επιφανείς πολίτες και οργανώσεις, όταν ο ίδιος είχε συσταθεί από την επίσημη κυβέρνηση των ΗΠΑ; Ποιο ήταν το πραγματικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ, πίσω από μία οργάνωση, που λάμβανε υπέρογκα ποσά για κάτι τόσο ρηξικέλευθο όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη μεταμακαρθουρική κοινωνία;

Μία οικογένεια κατασκόπων: Η οικογένεια Doniger, ο αδερφός

Ο Simon Doniger δεν ήταν απλός ένας άνθρωπος που βοηθούσε στην εκτύπωση δύο περιοδικών. Ο ίδιος είχε εκδώσει ένα βιβλίο, με τον τίτλο «Sex and Religion Today», σε μία εποχή που αν μη τι άλλο αυτές οι δύο έννοιες ήταν αντιδιαμετρικές μεταξύ τους. Μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει η ομοιότητα στη σεξουαλική απελευθέρωση των δύο αδερφών, με τον ένα να συγγράφει και τον άλλο να προωθεί έννοιες δύσκολα διαχειρίσιμες ακόμα και σήμερα, πενήντα σχεδόν χρόνια μετά.

Την περίοδο της «μεγάλης αντίστασης προς τις ΗΠΑ», των χίπις και του Βιετνάμ, οι οικογενειακές αξίες ήταν σε αρκετά πιο περίοπτη θέση από ότι σήμερα, ωστόσο, αποτελούσαν ανάχωμα στις αμερικανικές επιδιώξεις και την ενσωμάτωση της τοπικής κοινωνίας στα αμερικανικά σχέδια. Επί παραδείγματι, δεν επέτρεπαν τον άκρατο καταναλωτισμό, αφού ο πολίτης-πρότυπο θα έπρεπε να βοηθήσει τα μέλη της οικογένειάς. Η ανομοιογένεια μεταξύ των κοινωνιών του «δυτικού κόσμου» έπρεπε να αμβλυνθεί και αυτό θα μπορούσε να γίνει, μέσα από την αντικατάσταση των παλαιών αξιών με νέες. Έτσι προωθούνταν ιδέες, όπως ο φεμινισμός και η σεξουαλική ελευθερία.

Η CIA δεν είναι μία οργάνωση που πραγματοποιεί μόνο πραξικοπήματα ή δολοφονίες. Όπως φαίνεται -όχι μόνο χρησιμοποιεί την επιρροή της σε διάφορες θρησκείες, προκειμένου να περάσει προπαγανδιστικές της θεωρίες, μέσω λειτουργών που δε σέβονται το λειτούργημά τους- αλλά προωθούσε και προωθεί το νεοφιλελευθερισμό και ένα πρότυπο τρόπου ζωής, που επιτρέπει τη μετάλλαξη της κοινωνίας σε μία πιο εύπλαστη μάζα. Ο SIECUS, παρά τα δύο τελευταία γράμματα που δηλώνουν τις ΗΠΑ, είναι ένας οργανισμός με τεράστιες χρηματοδοτήσεις, που επηρεάζει μέσω της δραστηριοποίησής του όλη την υφήλιο. Άλλωστε η παγκοσμιοποίηση επιτρέπει σε οποιονδήποτε διαθέτει το χρήμα να δραστηριοποιείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Στη συνέχεια θα δούμε πως προωθήθηκε η ιδέα του φεμινισμού και της σεξουαλικής απελευθέρωσης από τη CIA, αλλά και την οικογένεια Doniger η οποία δεν περιορίζεται στη δράση των δύο αδερφών, αντιθέτως αποτελεί μία «οικογένεια Άνταμς» για τη διεθνή κατασκοπεία... την ίδια στιγμή, η οικογένεια Doniger θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε και να αναλύσουμε πολλές οργανώσεις – βιτρίνα της CIA, οι οποίες κινούνταν στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας