12/4/17

Διασύνδεση CIA και ακαδημαϊκού κόσμου Μέρος ΔεύτεροΓράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News

Ο πολιορκητικός κριός του αμερικανικού νεοφιλελευθερισμού στη δυτική κοινωνία ήταν η προώθηση του φεμινισμού και η σεξουαλική απελευθέρωση, όπως προαναφέραμε στο πρώτο μέρος της έρευνάς μας. Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μία δήλωση χωρίς αντίκρισμα, αν δεν διασυνδεόταν με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ.Στην ομιλία του William E. Colby, στο Συνέδριο Χρηματοδότησης της Ειρήνης (1974), φαίνεται ξεκάθαρα η παραδοχή, του τότε επικεφαλής της CIA, ότι η Υπηρεσία χρηματοδοτούσε διάφορες ομάδες παγκοσμίως, προκειμένου να προπαγανδίζουν την αμερικανική οπτική των πραγμάτων και ονομάτισε τη διάσημη φεμινίστρια Gloria STEINEM, ως αποδέκτη τέτοιων χρηματοδοτήσεων.Σύμφωνα με τον COLBY, “Η αρωγή προς τέτοιες οργανώσεις, από τη CIA, επέτρεψε τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της αλλοδαπής και δεν αφορούσαν εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ. Αυτή η αρωγή βοήθησε οργανώσεις, όπως η «NATIONAL STUDENTS ASSOCIATION», να προωθήσουν τις απόψεις αμερικανών μαθητών, στο εξωτερικό και ανέπτυξε την πανοπλία ενός μετώπου διεθνών οργανισμών, προς τις κεκαλυμμένες προσπάθειες των Κομμουνιστών.”


Gloria Steinem 

Το 1957, η Gloria STEINEM είχε επισκεφτεί την Kerala και εργάστηκε εκεί με έναν αμερικανό προτεστάντη ιεραπόστολο, τον οποίο βοήθησε, προκειμένου να προσεγγίσει το γυναικείο πληθυσμό. Ενώ ήταν στην Ινδία, συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με τις καλλιέργειες της περιοχής, ενώ σύμφωνα με έγγραφα, στα χρόνια που ακολούθησαν, το αμερικανικό καθεστώς αγωνιούσε να παρουσιάσει τη STEINEM, ως ηγέτιδα στο χώρο της αμερικανικής διανόησης και παράδειγμα προς μίμηση. Ως εκ τούτου, η STEINEM καλείτο σε συνεδριάσεις και συσκέψεις για να καταθέσει τη γνώμη της, η οποία είχε ήδη υπερτιμηθεί, κατόπιν ιδιαίτερων προσπαθειών του καθεστώτος, αλλά και μέσω συναντήσεων με διεθνείς παράγοντες, που η Ουάσιγκτον είχε προωθήσει.
Η προαναφερόμενη επίσκεψη της Gloria STEINEM στην Ινδία είχε χρηματοδοτηθεί, υπό την υποτροφία «CHESTER BOWLES», ενός προγράμματος της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα, το οποίο πήρε το όνομά του, από τον πρώην αμερικανό πρέσβη. Το περίεργο είναι πως αυτή η υποτροφία ξεκίνησε με την επίσκεψη της STEINEM και σταμάτησε σε αυτή, αφού δεν δόθηκε ποτέ ξανά…

Η STEINEM είναι άλλη μία περίπτωση κατασκόπου, που στρατολογείται μέσα από τον περιθωριακό χώρο (σ.σ. ο φεμινισμός στις ΗΠΑ το 1957 θεωρείτο κάτι ανάλογο με την αναρχία) και προωθεί απλά τις ιδέες του, ενώ την ίδια στιγμή συλλέγει πληροφορίες για το αμερικανικό κράτος και εξυπηρετεί την προσπέλαση εμποδίων για έτερες αποστολές. Ο ιδεολογικός χώρος είχε μετατραπεί πλέον σε κτήμα των «μυστικών υπηρεσιών».

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας