13/4/17

Διασύνδεση CIA και ακαδημαϊκού κόσμου Μέρος ΤρίτοΓράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News
Όπως δείξαμε σε προηγούμενο άρθρο οι Lester και Simon Doniger είχαν προσφέρει πολλά στην επιχείρηση της CIA, για την προώθηση της σεξουαλικής απελευθέρωσης και «διαπαιδαγώγησης». Ιδιαίτερα ο πρώτος χρησιμοποιούσε το σοβαρό προφίλ του Ευαγγελιστή για να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην προώθηση του «θεόσταλτου» σκοπού της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα μεσαιωνικά δεσμά της σεξουαλικής καταπίεσης, αποστολή που εξυπηρετούσε με έναν πακτωλό χρημάτων που περιβόητοι τραπεζίτες και επιχειρηματίες κατέθεταν στην SIECUS. Παρόλα ταύτα, όπως αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος αυτής της έρευνας, η οικογένεια Doniger δεν περιοριζόταν μόνο στους δύο αδερφούς.


Μία οικογένεια κατασκόπων: Η οικογένεια Doniger, το ζεύγος


Η σύζυγος του περιβόητου Lester Doniger, Rita Doniger, κάποτε πούλησε εισιτήρια για μία εκδήλωση της μαρξιστικής ομάδας «NATIONAL COUNCIL OF AMERICAN SOVIET FRIENDSHIP», γεγονός που της επέτρεψε να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις ταυτότητες των ανθρώπων, που παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Αν και είναι άγνωστο αν είχε στρατολογηθεί απευθείας από τη CIA ή εξυπηρετούσε το σύζυγο της, το γεγονός είναι ότι το ζεύγος Doniger λειτούργησε επ’ωφελεία των μακαρθουριστικών αρχών του Langley. Φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που η «Εταιρεία», όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι υπάλληλοί της, μπορούσε να διεισδύει σε κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα οργανώσεις. Η «NATIONAL COUNCIL OF AMERICAN SOVIET FRIENDSHIP» αποτέλεσε μίας πρώτης τάξεως παγίδα της CIA για την πολιτική κάθαρση των ΗΠΑ του μακαρθισμού.

Μία οικογένεια κατασκόπων: Η οικογένεια Doniger, ο γαμπρός
Άλλο μέλος της οικογενείας, ο DENNIS M. O’ FLAHERTY, σύζυγος της κόρης του DONİGER, WENDY DONIGER, ήταν ειδικός ρωσομαθής, του οποίου το διδακτορικό σχετιζόταν με την ρωσική προπαγάνδα («Tsarism and the politics of publicity, 1865-1881» Έκδοσης University of Oxford 1975). Οι γνώσεις και το αντικείμενο του διδακτορικού του O’ Flaherty σε συνδυασμό με την εξ αγχιστείας συγγένεια με την οικογένεια κατασκόπων, προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ το μείγμα αυτό παραπέμπει σε σενάριο χολιγουντιανής κωμωδίας... ωστόσο είναι πέρα ως πέρα αληθινά και δυστυχώς δεν προκαλούν τόσο γέλιο αν συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες των μηχανισμών που αναπτύχθηκαν γύρω από το πρόσωπό τους.

Κατά τον Ψυχρό Πόλεμο ο O’ Flaherty είχε αποσταλεί στη Ρωσία, με χρηματοδότηση από την «INTERNATIONAL RESEARCH AND EXCHANGES BOARD (IREX)», μία οργάνωση με κυβερνητική υποστήριξη, για να αναλάβει τη διαχείριση του «INTER-UNIVERSITY COMMITTEE ON TRAVEL GRANTS (IUCTG)». Η ΕΣΣΔ είχε κατηγορήσει, τότε, πανεπιστημιακούς και διδάκτορες του IUCTG ότι εργαζόντουσαν για λογαριασμό της CIA και απέλασε μερικούς εξ αυτών με την πάροδο του χρόνου.

Η IREX, στην οποία ανήκε ο O’ FLAHERTY, δεν ήταν υπεύθυνη μόνο για έρευνα επιστημονικής φύσης, αλλά για κάθε είδους έρευνα, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες και τις αποστολές του Langley(CIA). Διδάκτορές της δεν είχαν κατηγορηθεί μόνο στην ΕΣΣΔ για κατασκοπεία, αλλά και σε άλλα κράτη του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας.


Το 1983, στις ΗΠΑ, ψηφίστηκε ο νόμος «περί Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ανατολικής Ευρώπης». Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο ενίσχυσε το ρόλο της IREX ως μέρος των αμερικανικών σχεδιασμών ασφαλείας, όπως φαίνεται και σε σχετικό άρθρο της εποχής.

Η Επιτροπή IREX είναι μία εκ των σημαντικότερων εργαλείων της CIA στην διείσδυσή της στην ερευνητική και επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, αφού αποστολή της ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό επέτρεπε στους στρατολογημένους πράκτορες της «Εταιρείας» να εκμαιεύσουν σημαντικές πληροφορίες, από ανυποψίαστους ή δυσαρεστημένους επιστήμονες του ανατολικού μπλοκ, είτε αφορούσαν πληροφορίες πάνω σε έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και μέσων, είτε αφορούσαν πληροφορίες κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου.Μία οικογένεια κατασκόπων: Η οικογένεια Doniger, η κόρη


Ο θυμόσοφος λαός λέει: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Η κόρη των LESTER και RITA DONIGER δε θα μπορούσε να γίνει κάτι λιγότερο από αυτό που ήταν και οι γονείς της. Στην ουσία αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κρίκο του πάζλ κατασκοπείας που εξετάζουμε μιας και σε αυτή ενώνονται όλα τα πρόσωπα.

Η WENDY DONIGER συνδέεται το 1962 περίπου με τον GORDON WASSON, τον περιβόητο αντιπρόεδρο της J.P. Morgan & Co ο οποίος είχε χρηματοδοτηθεί από την οργάνωση της CIA, SIL για την έρευνα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών στην ανάπτυξη ψυχοτρόπων ουσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η νεαρή, τότε, WENDY στρατολογήθηκε για την έρευνα της πηγής του soma, ενός φυτού που αναφέρεται στα Σανσκριτικά κείμενα, ως πηγή ενεργείας, ωστόσο από τις περιγραφές εκτιμάται ότι πρόκειται για μία ανάλογη περίπτωση με αυτή της αναζήτησης του μαγικού μανιταριού στο Μεξικό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι σημαντικά και ηγετικά στελέχη κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας, χρηματοδοτούσαν τις σκοτεινές αποστολές του Langley. Ουσιαστικά με την παρεμβολή τους μεταξύ του κέντρου διοίκησης (CIA) και των πρακτόρων, έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκη η υπόθεση στοιχειοθέτησης διασύνδεσης των δύο άκρων.

Η WENDY, δεν κληρονόμησε μόνο της κατασκοπεία από την οικογένειά της, αλλά και την ιδεολογία του συσχετισμού θρησκείας και σεξ, όπως ακριβώς αυτή είχε αναπτυχθεί στο βιβλίο του θείου της, SIMON DONIGER, που είχαμε προαναφέρει στο πρώτο μέρος της έρευνας. Η διδακτορική της εργασία ευθυγραμμίστηκε με το μήνυμα των χριστιανών ιεραποστόλων και το «SIECUS», διαμορφωμένο με μία ρητορική ακαδημαϊκού ύφους, συνεχίζοντας τη φανατική προώθηση των ιδεών της οικογενείας της.

Το Ίδρυμα AIIS

Οι ΗΠΑ είχαν δημιουργήσει πολλούς οργανισμούς-βιτρίνες, με ακαδημαϊκό προφίλ, ως μέρος της «NATIONAL DEFENSE EDUCATION ACT» του 1958, κατά τον ίδιο τρόπο που λειτούργησε αργότερα η νομοθεσία «περί Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ανατολικής Ευρώπης» η οποία ενίσχυσε την IREX. Ένα χρόνο μετά την στρατολόγηση της WENDY από τον WASSON (1963-64), η κόρη DONIGER είχε μεταβεί στην Ινδία, για ένα χρόνο, με υποτροφία, ύψους $6000 (ποσό που ισοδυναμούσε με το 30% του μέσου ετήσιου εισοδήματος ενός εργαζομένου στις ΗΠΑ) στο «AMERICAN INSTITUTE OF INDIAN STUDIES» (AIIS). Το AIIS, αργότερα, αποδείχθηκε –αναπόφευκτα πλέον- ότι αποτελούσε μια οργάνωση-βιτρίνα της CIA. Οι σχέσεις του με την κοινωνία των Υπηρεσιών Πληροφοριών ήταν πολύ στενές, την εποχή που βρισκόταν εκεί η DONIGER. Διευθυντής του ήταν ο RICHARD D. LAMBERT, ο οποίος είχε έδρα την Ινδία, στον τομέα αντικατασκοπείας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ. Τον διαδέχθηκε ο THOMAS SIMONS, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τομέα της ΝΑ Ασίας, για το «OFFICE OF INTELLIGENCE RESEARCH» στο αμερικανικό ΥΠΕΞ. Ένα μέλος-κλειδί, στο ιδρυτικό σχήμα του AIIS, ήταν και ο RICHARD PARK, μέλος του διαβόητου «ASIA FOUNDATION», που αποτελούσε «παρακλάδι» της CIA.

Το AS(C)IA FOUNDATION…

Παρά τις αρχικές διαψεύσεις, το 1967 αποκαλύφθηκε ότι το «ASIA FOUNDATION» είχε λάβει κονδύλια από το Langley και στη συνέχεια, διοχέτευε αυτά τα χρήματα σε ινδικές οργανώσεις με το πρόσχημα της χρηματοδότησης πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αυτή η αποκάλυψη οδήγησε σε κατακραυγή για το ρόλο του AIIS και άλλων οργανώσεων, στην Ινδική βουλή. Η κυβέρνηση της INDIRA GANDHI ζήτησε από το «ASIA FOUNDATION» να παύσει τις εργασίες του και να εγκαταλείψει την Ινδία. Ένα από τα προγράμματα που τερματίστηκαν από την Ινδική κυβέρνηση, είχε βάση στους πρόποδες των Ιμαλάιων και το προσωπικό του συγκέντρωνε πληροφορίες για τις ιδιοκτησίες γαιών και την πολιτική κατάσταση και στην Ινδία και στο Νεπάλ. Αυτό το σχέδιο, είχε χρηματοδοτηθεί από πολλαπλές πηγές, μεταξύ των οποίων και το AIIS, καθώς και το αμερικανικό ΥΠΑΜ.

Μέχρι το 1972, η κατάσταση είχε ξεφύγει κάθε μέτρου, με αποτέλεσμα η INDIRA GANDHI να υποχρεωθεί να αρνηθεί κάθε υπότροφο πανεπιστημίων στην Ινδία. Η εφημερίδα «The New York Times» της 5ης Αυγούστου 1972, εξέδωσε editorial, που τιτλοφορείτο «Η Ινδία έκλεισε τις πόρτες της», στο οποίο ανέφερε ότι «αναμφίβολα, η Ινδία υπήρξε θύμα κάποιων περίεργων ακόμη και κακόβουλων υποτροφιών. Σε αυτή τη βάση μόνο, το Ν. Δελχί έχει κάποια δικαιολογία να προσπαθεί να θέσει υπό κάποιο έλεγχο τις ορδές των υπότροφων και των υποψηφίων υπότροφων, οι οποίοι καταφθάνουν στην Ινδία ετησίως, έχοντας προσελκυθεί από την πλούσια και γεμάτη αντιθέσεις κουλτούρα της χώρας, καθώς και την ιστορία της».

Η ανάμειξη ανθρώπων των γραμμάτων με την CIA και τον κόσμο των Υπηρεσιών Πληροφοριών, φαίνεται πως αποτελούσε και αποτελεί υψηλής προτεραιότητας στόχο. Η κόρη του LESTER DONIGER είναι ένα παράδειγμα, το οποίο επαναλαμβάνεται και στο πρόσωπο έτερου συνεργάτη της στην Οξφόρδη, του ROBERT CHARLES ZAEHNER πράκτορα της ΜΙ6 στο Ιράν επί σειρά ετών, γνώστη της ελληνικής, ρωμαϊκής και σανσκριτικής γλώσσας και ηγετική μορφή στο πραξικόπημα ανατροπής της κυβέρνησης MOSSADEGH στο Ιράν, που αποσκοπούσε να θέσει τις ιρανικές πετρελαιοπηγές υπό βρετανικό έλεγχο.

Η σημασία της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κατασκοπεία των ΗΠΑ φαίνεται στις ομιλίες, που προηγήθηκαν της ψήφισης του νόμου. Σύμφωνα με αυτές, η πανεπιστημιακή έρευνα σε πανεπιστήμια του σοβιετικού μπλοκ ήταν υψίστης σημασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο πρώην Γερουσιαστής και πρώην Πρόεδρος του οργανισμού «NATIONAL ENDOWMENT OF THE HUMANITIES», παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ των κλασικών μελετών, όπως η κοινωνιολογία, και της εθνικής ασφάλειας. Οι λόγοι που οι Υπηρεσίες Πληροφοριών αναζητούν τη στρατολόγηση νέων μελών στην ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι η ελευθερία κίνησης των καθηγητών, ιδιαίτερα όσων δικαιολογούν ταξίδια για ερευνητικούς σκοπούς, το κύρος της πανεπιστημιακής ιδιότητας, το οποίο θέτει υπεράνω υποψίας κάθε σκοπιμότητα των προσώπων αυτών, ο κοινωνικός κύκλος με τον οποίο έρχονται σε επαφή, τέτοιες προσωπικότητες και η ευκολία που μπορούν να αποσπάσουν πληροφορίες,

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας