9/4/17

Διασύνδεση Cia και εκκλησίας Μέρος Δεύτερο.Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily NewsΣε προηγούμενο άρθρο αναδείξαμε πώς οι μυστικές υπηρεσίες ενδιαφέρονται για τη χρήση της θρησκείας, όποιας και αν είναι αυτή, για τη διείσδυσή τους σε διάφορους γεωπολιτικούς χώρους σε ολόκληρη την υφήλιο. Ωστόσο, υπάρχουν και θρησκευτικοί οργανισμοί, που αποτελούν μηχανισμούς με ιδιαίτερη δύναμη, εφάμιλλη των πιο ισχυρών αντίστοιχων κρατικών, συνθέτοντας ένα ιδιότυπο παρακράτος επ’ωφελεία του μυστικού κράτους των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ένας τέτοιος θρησκευτικός οργανισμός, που έχει χρηματοδοτηθεί από το USAID και απεδείχθη βιτρίνα της CIA, είναι ο «Summer Institute of Linguistics» (πλέον ονομάζεται SIL International), ο οποίος είχε συσταθεί για τη μετάφραση της Βίβλου σε διάφορες γλώσσες και τη διανομή της σε όλο τον κόσμο. Μαζί με την αδερφή προς τον οργανισμό, οργάνωση «Wycliffe Bible Translators» και τη θυγατρική «Jungle Aviation and Radio Services (JAARS)», η οποία λειτουργεί διάφορα αεροσκάφη και ραδιοφωνικούς σταθμούς ο SIL έγινε ένας πανίσχυρος οργανισμός, που χρησιμοποιείτο σε διάφορες περιοχές του πλανήτη ως αντίπαλο δέος προς τους «Διαφωτιστές» του Κομμουνισμού της ΕΣΣΔ. Άλλωστε, κάπως έτσι ξεκίνησε και η ενίσχυση της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» που ξεκίνησε από την Αίγυπτο και η οποία αντιστεκόταν στην πολιτική του φιλοσοβιετικού NASSER.


Τη δεκαετία του 70 διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Κολομβία, το Μεξικό, ο Παναμάς και το Περού κατηγόρησαν το SIL για την προώθηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών,
ενώ η Βραζιλία απέλασε ιεραπόστολους της SIL από τη χώρα με την κατηγορία της δράσης, ως κάλυμμα για γεωλόγους που ερευνούσαν τα αποθέματα ορυκτών στη Λεκάνη του Αμαζονίου.

Η δύναμη του SIL εντός του αμερικανικού μηχανισμού ήταν τέτοια, που μπορούσαν να ξεπεράσουν τους διπλωμάτες και να αναζητήσουν απευθείας τη χρήση ελικοπτέρων του στρατού για την υλοποίηση των αποστολών του στην Παπούα/Νέα Γουινέα.


Το SIL έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο πολύτιμων λίθων και ουρανίου, ακόμα και για χρήση βιολογικών όπλων, που εξαφάνιζαν τοπικές φυλές. Στο βιβλίο τους «THY WILL BE DONE, The Conquest of the Amazon: Nelson Rockefeller and Evangelism in the Age of Oil», οι συγγραφείς Gerard Colby και Charlotte Dennett προβάλουν με έγγραφα τις υψηλές διασυνδέσεις του «Wycliffe Bible Translators» με τους Nelson και John D. Rockefeller, καθώς και με την προώθηση της εξασφάλισης των πόρων των χωρών της Λεκάνης του Αμαζονίου για λογαριασμό τους.

Ένας εκ των συνεργατών του SIL είναι το «Ινδικό Ινστιτούτο Χριστιανικής Πολιτιστικής Επικοινωνίας» (Indian Institute of Cross Cultural Communication - IICCC), το οποίο εδρεύει στο Nashik της Ινδίας. Ένα παράδειγμα του έργου αυτού του Ινστιτούτου είναι η χρήση μελών του, ως συμβούλων του SIL, οι οποίοι πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Ινδούς που εμπλέκονταν στην προώθηση χριστιανικών δογμάτων. Είναι πραγματικά τουλάχιστον οξύμωρο ένα κράτος που κατηγορείται ότι αποτελεί το τέρας της αποκέλυψης να προωθεί τις χριστιανικές αξίες στην Ινδία. Ο λόγος όμως που συμβαίνει αυτό είναι πως οι ΗΠΑ έχουν την ανάγκη να προωθηθούν και να καταλάβουν νέες σφαίρες επιρροής, που είναι τελείως διαφορετικές προς τις δυτικές χριστιανικές κοινωνίες. Κάποιες είναι ανεκτικές στην αμερικανική κουλτούρα, αλλά άλλες δεν δέχονται το αμερικανικό όνειρο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αλλοιωθούν ή να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τους Colby και Dennet, το Summer Institute of Linguistics, όχι μόνο προσηλύτιζε ανθρώπους στη Λατινική Αμερική, από τις τοπικές θρησκείες, προς το χριστιανισμό, αλλά χρησιμοποιούσε τα διδάγματα της Βίβλου για να διδάξει την υπακοή προς το κρατικό σύστημα καθώς όλη η εξουσία, σύμφωνα με τις διδασκαλίες τους, προέρχεται από το Θεό… Ένα από τα χαρακτηριστικότερα κείμενα που χρησιμοποιούσαν για αυτό το λόγο ήταν οι Επιστολές προς Ρωμαίους 13:1:

Πᾶσα ψυχὴ ἐξουσίαις ὑπερεχούσαις ὑποτασσέσθω. οὐ γάρ ἔστιν ἐξουσία εἰ μὴ ὑπὸ Θεοῦ· αἱ δὲ οὖσαι ἐξουσίαι ὑπὸ τοῦ Θεοῦ τεταγμέναι εἰσίν.

(Κάθε άνθρωπος, ας υποτάσσεται στις ανώτερες εξουσίες της πολιτείας, τους άρχοντες δηλαδή, που είναι φορείς αυτής της εξουσίας, διότι δεν υπάρχει εξουσία μέσα στην κοινωνία, που να μην απορρέει από τον Θεό· οι άρχοντες, που ασκούν σήμερα τις εξουσίες, έχουν ταχθεί από τον Θεό.)Ο SIL είναι μία περίπτωση, ανάμεσα σε άλλες, θρησκευτικών οργανισμών που χρησιμοποιούν την τακτική false flag, δείχνοντας δηλαδή μία διαφορετική σκοπιμότητα και ταυτότητα από αυτά που πραγματικά διαθέτουν. Αυτοί οι οργανισμοί εξυπηρετούν την επικράτηση του καθεστώτος νεοφιλελευθερισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τόσο εντός συνόρων ΗΠΑ, όσο και σε όλη την υφήλιο. Διότι αυτό που επιθυμούν, όπως φάνηκε από τα ανωτέρω ντοκουμέντα, είναι να ορίσουν μέσα στη συνείδηση του κόσμου και με τη χρήση ενός ψυχολογικού κυκλώματος, που δεν επιδέχεται φίλτρα εσωτερικών ψυχολογικών διεργασιών, την επιβολή ενός απρόσωπου συστήματος, ως τον «θεόσταλτο» ηγέτη, που ορίζει την ορθή και αποδεκτή συμπεριφορά. Διότι οι άρχοντες του συστήματος αυτού, που ασκούν σήμερα την εξουσία, έχουν ταχθεί από τον Θεό και αυτό το «επιβεβαιώνουν» και οι θρησκευτικοί ηγέτες, μέσω της συμπεριφοράς τους και των απόψεών τους...

===================================== Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας