5/4/17

Νίκος Λυγερός : Η σημασία του East Med και για την Ελληνική ΑΟΖ


Έπεσαν οι υπογραφές Ιταλίας- Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ σε κοινό ανακοινωθέν, για την κατασκευή του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας και την Κρήτη σε ενεργειακό κόμβο και όχι μόνο.Ο αγωγός που θα ξεκινά από το Ισραήλ θα πηγαίνει Κύπρο και θα καταλήγει μέσω Κρήτης και Ελλάδας από την Ιταλία στην Ευρώπη υιοθετείται ως η απόλυτα ενδεδειγμένη λύση για το ενεργειακό.
Ο East Med ως μεγάλη διακρατική συμφωνία όχι μόνο έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, αλλά θα είναι έτοιμος και σε χρόνο ρεκόρ.Όλοι οι παίκτες αυτού του ενεργειακού παιγνιδιού που αλλάζει τα δεδομένα της Ελλάδας και ταυτόχρονα της Κύπρου, είναι προφανές ότι ενισχύουν και την υπόθεση της Ελληνικής ΑΟΖ , επαναλαμβάνει ο γεωπολιτικός στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός.


==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.


 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας