14/4/17

Tablighi Jamaat: Η ισλαμική μασονία της τρομοκρατίας No 3





Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News




Για να δούμε το μηχανισμό εξάπλωσης του κινήματος θα χρησιμοποιήσουμε ένα ακραίο παράδειγμα δυτικής κοινωνίας, στην οποία το Tablighi Jamaat έχει δικτυωθεί. Οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος, το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να είναι το πιο προστατευμένο, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης της, όσο και λόγω των μηχανισμών ασφαλείας… αυτά βέβαια, εφόσον απουσιάζουν απόψεις, όπως αυτές, του πρώην διευθυντή της CIA, Graham Fuller (ακούσιες ή εκούσιες…).

WelcomeTablighi Jamaat! Η προπαγάνδα προς τους Ασιάτες.

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΠΑ, δεν είναι ενιαίος, αφού προέρχεται από διαφορετικές περιοχές της υφηλίου. Η πατρίδα της παγκοσμιοποίησης είναι το χωνευτήρι αρκετών πολιτισμών, αλλά στο θέμα της θρησκείας, ακόμα και διαφορετικές σέχτες είναι εξαιρετικά απρόθυμες ακόμα και στη σύγκλισή τους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μοναδικές προκλήσεις για ένα κίνημα, ώστε να επιτύχει την προσέγγιση ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες.

Ένα πλεονέκτημα για το Tablighi Jamaat είναι πως οι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ είναι κατά κύριο λόγο μετανάστες και μεγάλο μέρος αυτών προέρχονται από τη Νότια Ασία, επομένως οι αρχές του Ντεομπαντισμού, από τον οποίο έχει γεννηθεί το κίνημα, είναι πιο εύκολο να τους επηρεάσουν. Επίσης, πολλοί εκ των ιεραποστόλων του κινήματος ομιλούν τα Urdu, ως μητρική τους γλώσσα και επομένως μπορούν να επικοινωνήσουν, με τους εν λόγω μουσουλμάνους, πιο εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα αυτά δεν θα είχαν καμία αξία, χωρίς την κατάλληλη κοινωνιολογική ανάλυση της μάζας, στην οποία οι ιεραπόστολοι πρόκειται να απευθυνθούν, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πειστικοί. Η προπαγάνδα προς τους ασιάτες μουσουλμάνους αντικατοπτρίζεται στη δραστηριότητα της Tanzeem-e Islami, οργάνωσης που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ, από τον Israr Ahmed, μέλος του κινήματος Tablighi Jamaat και ένθερμο υποστηρικτή των Taliban. Η οργάνωση αυτή έχει κατακλύσει τους μουσουλμανικούς οργανισμούς, που δρουν στις ΗΠΑ, με επικοινωνιακό υλικό, που καταφέρεται εναντίον του Ισραήλ για εμπλοκή του στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Ahmed είναι συνήθης ομιλητής σε ισλαμικά συνέδρια και δρώμενα στις ΗΠΑ . Στις ομιλίες του χρησιμοποιεί εμπρηστική ρητορική, καλώντας το ακροατήριο να προετοιμαστεί για την τελική μάχη μεταξύ του μουσουλμανικού και του μη μουσουλμανικού κόσμου, τον οποίο ελέγχει το Ισραήλ. Ο λόγος που αυτές οι θεωρίες είναι αποτελεσματικές; Διότι οι θεωρίες συνομωσίας, τις οποίες χρησιμοποιεί, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στον αμερικανικό μουσουλμανικό πληθυσμό, κατά τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν οι ακροδεξιές και ρατσιστικές θεωρίες του Χίτλερ στη Γερμανία του ‘30. Κατηγορούν τους Εβραίους, που πολεμούν τους αδελφούς Μουσουλμάνους στην Αραβία, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, οι οποίες παρέχουν υποστήριξη με τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων. Επομένως για την άσχημη οικονομική κατάσταση των ασιατών στις ΗΠΑ, φταίει το Ισραήλ!

Ακόμα και κληρικοί του μουσουλμανισμού, όπως ο Siraj Wahhaj, ο οποίος είναι από τους πιο γνωστούς αφρό-αμερικάνους μουσουλμάνους κληρικούς (σ.σ ο πρώτος που διενήργησε μουσουλμανική προσευχή, εντός του αμερικανικού κογκρέσου), κατηγορούν, εντός αμερικανικής επικράτειας, πως το FBI και η CIA είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες.

Ασχέτως, αν αυτές οι θεωρίες συνομωσίας ευσταθούν ή όχι, η χρήση τους, άνευ αποδείξεων, εντός του αμερικανικού χώρου, στον οποίο έχουν αυξηθεί σημαντικά οι μουσουλμάνοι πολίτες, εγείρει σοβαρούς κινδύνους. Παράδειγμα είναι ο Wahhaj, ο οποίος, παρά την τιμή που έλαβε να τελέσει προσευχή εντός του κογκρέσου, κατηγορεί τις ΗΠΑ για τρομοκρατία και ταυτόχρονα δηλώνει ανοιχτά την υποστήριξή του, προς τον καταδικασμένο «εγκέφαλο» της βομβιστικής επίθεσης, στους δίδυμους πύργους, το 1993, Sheik Omar Abdel Rahman. Ο ίδιος ο κληρικός που κλήθηκε για πρώτη φορά να τελέσει μουσουλμανική προσευχή εντός του κογκρέσου είναι και ο ίδιος που συνηγορεί στη θανάτωση της αμερικανικής δημοκρατίας! Μία κλασική μουσουλμανική αντίδραση, απέναντι στην ανεκτική δυτική κοινωνία που πιστεύει, ότι θα πετύχει να συγχωνεύσει μία ακραία, με τα δεδομένα του 21ου αιώνα, θρησκεία με ευχολόγια.

Δύο κοινότητες, δύο μέθοδοι: Η προπαγάνδα προς τους Αφρό-Αμερικάνους.

Το έτερο τμήμα του μουσουλμανικού πληθυσμού των ΗΠΑ είναι οι αφρικανοί μουσουλμάνοι, στους οποίους το Tablighi Jamaat έχει βρει πρόσφορο έδαφος, για διαφορετικούς λόγους. Για την ανάλυσή μας θα πρέπει να καταφύγουμε στις αρχές του μακρινού 1930, όταν ο Elijah Mohammed ίδρυσε τον οργανισμό Nation of Islam, έναν χαρισματικό, σχισματικό, θρησκευτικό οργανισμό, που είχε πολύ μικρή σχέση με το κανονιστικό Ισλάμ. Ωστόσο, η σχισματική ρητορική του είχε διαμορφώσει μία συγκεκριμένη κουλτούρα στους αφρό-αμερικάνους μουσουλμάνους, η οποία αποτέλεσε το ιδανικό υπόβαθρο για τη σχισματική ρητορική του Tablighi Jamaat, εναντίον του κράτους και των κρατικών δομών γενικότερα. Επίσης, βρήκαν ένα σύμμαχο εναντίον της ρατσιστικής, καταπιεστικής και διεφθαρμένης αμερικανικής κοινωνίας.

Όλα αυτά, είναι μία φυσιολογική αντιμετώπιση από ανθρώπους που έχουν ζήσει ως, είτε κατάγονται από μετανάστες. Πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από περιοχές της υφηλίου ιδιαίτερα φτωχές και ονειρεύονται το αμερικανικό όνειρο, το οποίο όμως δεν έρχεται ποτέ. Πρόκειται για το πολιτισμικό σοκ του σκλάβου, που γίνεται πολίτης τόσο άμεσα, με μία δημοκρατική ελευθερία, την οποία δεν απέκτησε μέσα από ζυμώσεις αιώνων, ούτε την κέρδισε με αγώνες, αλλά αντιθέτως του χαρίστηκε, όπως ακριβώς ένας άνθρωπος των σπηλαίων θα διαχειριζόταν καταστροφικά τη φωτιά, αν του τη χάριζαν και δεν την αποκτούσε μόνος του, μέσα από τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στα προβλήματά του.

Η χρήση αυτής της ρητορικής βρήκε γόνιμο έδαφος στις ψυχές των μουσουλμάνων αμερικάνων, που θεωρούσαν εαυτούς αδικημένους από την αμερικανική κοινωνία. Πλέον οι ιμάμηδες των ΗΠΑ προπαγανδίζουν προς τους μαύρους μουσουλμάνους κατευθύνοντάς τους ακόμα και στο πώς θα ψηφίσουν, προκειμένου να αποκτήσουν τον πολιτικό μανδύα που θα προστατεύσει τα ζωτικά τους συμφέροντα, προβλήματα που πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να συναντήσουμε και στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή καλούνται μουσουλμανικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, η Μαλαισία και το Πακιστάν (ενδεικτικό της οικονομικής δύναμης και υποστήριξης των χωρών αυτών) να συγκεντρώσουν τις προσπάθειές τους, τα κεφάλαιά τους και τους ιεραποστόλους τους, ώστε να επεκτείνουν και να συσπειρώσουν τη μουσουλμανική κοινότητα στις ΗΠΑ, όχι μόνο για θρησκευτικούς σκοπούς, αλλά και ως μία μακροχρόνια επένδυση για τη δημιουργία ενός μουσουλμανικού lobby στη χώρα, που θα κατευθύνει με τη δυναμική του την πολιτική της Ουάσιγκτον σε θέματα, τα οποία άπτονται του ενδιαφέροντος του μουσουλμανικού κόσμου, όπως η Παλαιστίνη, η Βοσνία και το Κασμίρ και κατά αυτό τον τρόπο να διαρρήξουν την επιρροή, που ασκούν αυτή τη στιγμή ο «άξονας Ινδίας – Ισραήλ».

Προς επίρρωση της θεωρίας, που έχουμε προαναφέρει, περί στρατολόγησης αυτοπεριθωριοποιημένων στοιχείων της κοινωνίας, να αναφέρουμε ότι και στην περίπτωση των ΗΠΑ, παρατηρείται το εν λόγω φαινόμενο. Κάθε χρόνο περίπου 30,000 τρόφιμοι του αμερικανικού σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, αλλάζουν την πίστη τους υπέρ του Ισλάμ… το 85% επί του συνόλου των ανθρώπων που αλλάζουν την πίστη τους, στις ΗΠΑ, προς οποιαδήποτε άλλη θρησκεία είναι αφρό-αμερικάνοι. Αυτά τα δύο δείχνουν τη δυναμική προσηλυτισμού του Ισλάμ στις ΗΠΑ και τον τρόπο, με τον οποίο κινούνται οι μουσουλμάνοι ιεραπόστολοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχουν αρκετά μέλη του Tablighi Jamaat, στις δυτικές κοινωνίες, τα οποία ήταν πρώην τοξικομανείς, που απεξαρτήθηκαν με τη βοήθεια του κινήματος.

Με μεθόδους χιλιαστών, μυστικότητα μασονικών στοών, προπαγάνδα Goebbels και πακτωλούς πετροδολαρίων το κίνημα των Tablighi έχει εξαπλωθεί παντού γύρω μας χωρίς ουσιαστικά να γίνεται γνωστό, διότι δεν αποτελεί σέχτα, αντιθέτως κρύβεται πίσω από αυτές. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος θα δούμε τις δηλητηριώδεις διασυνδέσεις του κινήματος με τη διεθνή ισλαμική τρομοκρατία και τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας.



==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας