8/5/17

Ιούνιος 2017. Μήνας που θυμίζει κρίση για Ε.Ε.Φλεγόμενος Ιούνιος για την Ε.Ε.που θα αναδείξει και το πόσο θα έχει δυναμική αλλαγών, η εκλογική περίοδος σε Γερμανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Ήδη υπάρχει διαδικασία για επιστολή ψήφο των Βρετανών που μένουν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, που θα προστεθεί στις έκτακτες εθνικές εκλογές του Ιουνίου που προκύρηξε η T. May. Το αποτέλεσμα είτε θα δώσει πολύ ισχύ σε May , είτε θα την αποδυναμώσει και θα δώσει και μεγαλύτερο προβληματισμό στο τι γίνεται τώρα με το άρθρο 50.

Το δεύτερο ή καλύτερο τρίτο σημείο αναφοράς είναι οι κοινοβουλευτικές εκλογές σε Γαλλία καθώς το En Marche του Macron είναι κίνημα που δέχτηκε στήριξης ενός πολυ-πολιτικού συνόλου που έχει όμως διαφορετικές μεθόδους και προτιμήσεις. Μια προεδρία χωρίς ικανό αριθμό εδρών θα έχει πολλαπλά αδιέξοδα ... και δεν μιλώ μόνο για την Le Pen αλλά και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν η Ε.Ε καλείται να βρεί τι θα προκύψει από το Αγγλο-Γαλλικό τόξο που εν πολλοίς ακόμα και σήμερα ορίζει τα πεπραγμένα στην Ένωση. Αν υπάρξει αδυναμία ισχύος προεδρίας σε Γαλλία και απομάκρυνση από ΜΒ οριστικά, τότε οι εκλογές σε Γερμανία θα έχουν τρομερή πίεση και μην ξαφνιαστεί κανείς αν δεί να αποκαλύπτονται και εκεί αντίθετες τάσεις με τις πρακτικές και πολιτικές της Ένωσης.
==========================================
 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας