8/5/17

Άγγελος Συρίγος : Τα Ενεργειακά πίσω από τις Τουρκικές ΠροκλήσειςΤην ώρα που η Τουρκία βιώνει διαρκώς «ήττες» στο μέτωπο της Συρίας, η ένταση στο Αιγαίο είναι διαφορετικής τάξης μεγέθους, από αυτή που εκδηλώνει στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένου του Κσστελορίζου και μέχρι την Κύπρο, λέει ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Άγγελος Συρίγος στον 9.84.
Η ενεργειακή απουσία της Τουρκίας , μπρος στη προοπτική νέων μεγάλων κοιτασμάτων στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου, την οδηγεί σε εγχείρημα να «γκριζάρει» τα σημεία της Κυπριακής ΑΟΖ , κατ΄ αναλογία με το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου που ξεκίνησε το 1974 . Η ειδοποιός διαφορά στη Κύπρο είναι η παρουσία όλων των μεγάλων κολοσσών του ενεργειακού παιχνιδιού παγκόσμια. 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας