29/5/17

Αγγ.Συρίγος: Ανακατανομές ισχύος και ένταση στη νοτιοανατολική ΜεσόγειοΝέο σημείο ισορροπίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ θεωρεί τις εκατέρωθεν βολές για τη λειτουργία του ΝΑΤΟ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο Ράδιο 9,84.Παράλληλα εκτίμησε ότι η Τουρκία του Ερντογάν μετρά αυτό το διάστημα τις αντιδράσεις σε Αθήνα και Λευκωσία από τις οποίες θα εξαρτηθεί το αν θα κλιμακώσει ή όχι την ένταση με επίκεντρο την Κύπρο.

Του προκαλεί όμως εντύπωση όπως είπε ότι η Τουρκία το μόνο σημείο της Κυπριακής ΑΟΖ που αποφεύγει να προκαλέσει , είναι το θαλάσσιο οικόπεδο των Αμερικανικών συμφερόντων της Exxon Mobil με το Κατάρ.   

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας