1/5/17

Σάββας Ρομπόλης: Η τεχνολογία αλλάζει το κεφάλαιο εργασία με τα ΡομπότΗ είσοδος της τεχνολογίας αιχμής στη παραγωγική διαδικασία , ιδίως η είσοδος των ρομπότ σε βιομηχανίας αλλά και χαμηλής έντασης διαδικασίες , όπου όμως έχουμε συσσώρευση εργατικού δυναμικού, αλλάζουν τους όρους μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου, λέει ο ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Σάββας Ρομπόλης.
Όπως είπε η εργασία, «από δημιουργική δραστηριότητα του ανθρώπου», μεταλλάσσεται σε απλή επαγγελματική δραστηριότητα. Η μετάλλαξη αυτή σημαίνει τον περιορισμό και τη συρρίκνωση των θεσμών και των πολιτικών κοινωνικής προστασίας. Ο προστατευτισμός και ο ρατσισμός, δεν είναι η απάντηση στην κρίση του μοντέλου της παγκοσμιοποίησης. Η λύση είναι η διεθνοποίηση, ο σχεδιασμός της ανάπτυξης και των επενδύσεων, η ρύθμιση της εργασίας, η επέκταση και η αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους».Διαβάστε επίσης:
 Η ζωή μας με τα ρομπότ.

Τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους σκλάβους==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017.

 Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας