31/5/17

Στ. Λυγερός: Γερμανική Αδιαλλαξία και Ευρωπαικά Διλήμματα

Η γερμανική αδιαλλαξία τορπίλισε τις προσπάθειες να βρεθεί συμφωνία και καθιστά αβέβαιη την προοπτική να προκύψει λύση στη σύνοδο της 15ης Ιουνίου. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί επιδρά αρνητικά στην ήδη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι η αδυναμία-απροθυμία των υπολοίπων παραγόντων του ευρωιερατείου να θέσουν όρια στο Βερολίνο. Με αυτή την οπτική μίλησε για τις εξελίξεις στον 9.84 ο αρθρογράφος-αναλυτής και επικεφαλής του site stavroslygeros.gr .


Ο ίδιος μίλησε και για την ανοιχτή κόντρα Τράμπ - Μερκελ, με στόχο από την πλευρά των ΗΠΑ ένα νέο σημείο ισορροπίας , υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία χωρίς την Ε.Ε. είναι μια μεσαία διεθνώς δύναμη, ενώ σε ρόλο ηγέτη της Ε.Ε. διεκδικεί ρόλο οικονομικής υπερδύναμης , που η στρατιωτικής της μετεξέλιξη χωρίς εκτροπή από την πολιτική λιτότητας είναι αδύνατη.


 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας