10/5/17

Ο πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ συνεχίζεται.


Η καρατόμηση Κόμεϊ είναι ένα ακόμη επεισόδιο του συγκεκριμένου πολέμου. Ο πρώην διευθυντής του FBI υπήρξε το πρόσωπο κλειδί των Αμερικάνικων εκλογών καθώς ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση με τα emails της Κλίντον και οι διαρροές στον Τύπο έδωσαν την πολυπόθητη νίκη στον Τραμπ.

Προσωπικά η καρατόμηση μου δείχνει ότι ο Κόμεϊ γνωρίζει αρκετά και είναι μάλλον επικίνδυνος. Όταν λοιπόν θεωρείς τον αντίπαλό σου επικίνδυνο, τον απασφαλίζεις.Να τονίσω εδώ πως ο Κόμεϊ είχε ζητήσει σημαντική αύξηση κονδυλίων, αλλά και έμψυχου δυναμικού, για να ερευνήσει τυχόν ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές λίγες μόνο ημέρες πριν καρατομηθεί αιφνιδίως από τον Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε στο μεταξύ η αμερικανική εφημερίδα Νew York Times.

Για την ιστορία να θυμίσω πως ο Κόμεϊ ανέλαβε τα ηνία το 2013 (παίρνοντας την σκυτάλη από τον Ρόμπερτ Μιούλερ, με τον οποίον υπήρξαν στενοί φίλοι). Είναι βαθιά θρησκευόμενος Ρεπουμπλικάνος και έχει δώσει δείγματα γραφής ως ηθικός και αμερόληπτος( αν αυτό σας λέει κάτι). Ίσως γι΄αυτό η απομάκρυνσή του να προκάλεσε έκπληξη στους Ρεπουμπλικάνους και ενθουσιασμό στους Δημοκρατικούς (που του την φύλαγαν για το κυνήγι του στη Χίλαρι).

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Τραμπ ήξερε ότι δεν μπορούσε να τον ελέγξει γι΄αυτό και τον απομάκρυνε, ενώ δεν θα απέκλεια δάκτυλο των Δημοκρατικών (και της CIA). Στο μεταξύ ο Σνόουντεν με ανάρτησή του στο twitter βλέπει πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση Κόμεϊ, ενώ ο Τζούλιαν Άσανζ κάλεσε τον Κόμεϊ να συνεργαστεί με τον ιστότοπο Wikileaks.

H αλήθεια είναι πως ο Κόμεϊ ξέρει πολλά, αλλά καθώς είναι γνήσιος αμερικανός πατριώτης όπως μου είπε πριν από λίγο συνάδερφος από την Βοστώνη μέσω linkedin δεν πρόκειται να μιλήσει.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics 

==========================================


 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας