19/6/17

Άγγελος Συρίγος : Οι Τουρκικές Προσδοκίες και η Ελληνική ΣτρατηγικήΕίναι θετικό και ενδεχομένως μετά από μήνες έντασης να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, το ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ελλάδα αυτή την περίοδο, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχοντας βάλει όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι , επιδιώκει διαρκώς τη συζήτηση στη δική της ατζέντα. Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος , μιλώντας στον 9.84 .Η επανέναρξη στη Γενεύη των συνομιλιών για την Κύπρο, από πλευράς της Τουρκίας , είναι προφανές, είπε, ότι επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρει ο νέος γύρος γεωτρήσεων στα νότια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου, πρέπει να έχει αντιληφθεί ότι θα ήταν μέγιστη υποχώρηση , αφού η έναρξη των ερευνών αυτών, συνιστά και θεαματική ανατροπή των συσχετισμών στη περιοχή, υπέρ των ελλαδικών συμφερόντων.


Για τον Άγγελο Συρίγο όμως, το μείζον είναι αν η Ελλαδική πλευρά, έχει αντιληφθεί στρατηγικά που πρέπει να κινηθεί και κυρίως ότι οι προβολές ισχύος των μεγάλων παικτών στη περιοχή, καθορίζονται από τα συμφέροντα τους και όχι από τις συμπάθειες ή την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.


==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας