14/6/17

Ευτύχης Μπιτσάκης :Οι θύελλες της προόδου και οι Ουτοπίες της ΑνθρωπότηταςΤο ανοιχτό στοίχημα για την ανθρωπότητα στις μέρες μας αν θα πάει σε μία κοινωνία συνεννόησης και συλλογικής προσφοράς ή στη βαρβαρότητα και τον απανθρωπισμό μέχρι να εξαφανιστεί το ανθρώπινο γένος, είναι σε οριακό σημείο, λέει ο ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας Ευτύχης Μπιτσάκης , μιλώντας στον 9.84 και αναλύοντας γιατί η τεχνολογική πρόοδος σπέρνει θύελλες και δημιουργεί «τοπίο Όργουελ» .
Ωστόσο, δηλώνει αισιόδοξος ότι ακόμη και οριακά η ανθρωπότητα που είναι προορισμένη να ζήσει στο πλανήτη Γη και μόνον, μπορεί κυνηγώντας την ουτοπία για κοινωνίας συλλογικότητας και όχι ατομικής εκμετάλλευσης , να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον .

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας