15/6/17

Βεργόπουλος : Η οριακή στιγμή της Ευρωζώνης και οι Γερμανικές αυταπάτες.Όποια εξήγηση και αν δίδεται, η υψηλή γερμανική αποταμίευση, σε συνδυασμό με τον χαμηλό και ανεπαρκή σχηματισμό παγίου κεφαλαίου, συνεπάγεται διαρκή περιστολή της εσωτερικής κατανάλωσης και των εισαγωγών. Αυτό έχει ως συνέπεια τα άνευ προηγουμένου εξωτερικά πλεονάσματα.
Ενόσω η Γερμανία απομακρύνεται από τις προϋποθέσεις υγιούς, διατηρήσιμου και θεμιτού (έναντι εταίρων και εργαζομένων της) υποδείγματος, το μέλλον θα προοιωνίζεται όλο και πιο αβέβαιο για όλους και η Ευρωζώνη θα είναι στα όρια της διάλυσης . Ακόμη περισσότερο η ίδια η Γερμανία, που απομακρύνεται από την παραγωγική οικονομία και μετατρέπεται σε εξαγωγική παλτφόρμα Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Παρίσι 8 Κώστας Βεργόπουλος μιλώντας στον 9.84.
==========================================


 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας