4/6/17

Ευρωπαϊκά διλήμματα στις εκλογές της Γερμανίας


Η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν χτίσει η Γερμανία μαζί με τους εταίρους της από τις αρχές του 1990, είναι ενα περιβάλλον που ευνοεί ιδιαίτερα τα γερμανικά συμφέροντα.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο και την κυβέρνηση Trump να αμφισβητούν το μοντέλο περιφερειακής τάξης της ΕΕ, το Βερολίνο έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή επιδιώκοντας να ενισχύσει την ΕΕ. Έχει ξεκινήσει να δημιουργεί συνασπισμούς γύρω από τις βασικές πολιτικές σε μια πιο "ευέλικτη” ένωση.

Σε αυτό το έτος ομοσπονδιακών εκλογών, το εμπόριο και το γερμανικό πλεόνασμα, οι σχέσεις με την Τουρκία και οι σχέσεις με τη Ρωσία, αποτελούν τρία παραδείγματα που απεικονίζουν τη σύνθετη αλληλεπίδραση του εγχώριου, ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου.

Το να παραμένει ο λαός χαρούμενος, να ενισχύεται η ΕΕ και να διατηρείται ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τα γερμανικά συμφέροντα, απαιτεί προσεκτική πολιτική από την τωρινή και τη μελλοντική κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν μια κρυμμένη δεξαμενή λαϊκής στήριξης στη Γερμανία για μεγαλύτερες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Αλλά η Γερμανία πρέπει να είναι ανοιχτή σε συμβιβασμούς αναφορικά με τις βασικές της πολιτικές, και θα πρέπει να προετοιμαστεί να αναλάβει μεγαλύτερα ρίσκα προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον της ΕΕ.

CAPITAL.GR 
==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας