10/6/17

Φωτόπουλος : Ε.Ε.- Βερολίνο «τρίβουν τα χέρια τους» για την Βρετανική Κάλπη
Η πλειοψηφία του συντηρητικού κόμματος και η Πρωθυπουργός Μέι, οπαδοί του «σκληρού» Brexit αν και πρώτοι έχουν ηττηθεί, την ώρα που οι οπαδοί του " μαλακού" Brexit και των ειδικών σχέσεων με την Ε.Ε. με τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη πλέον των Εργατικών Κόρμπιν, έχουν σαφώς άνοδο λέει ο στοχαστής και πανεπιστημιακός στο Λονδίνο Τάκης Φωτόπουλος, εμπνευστής της «Περιεκτικής Δημοκρατίας» , μιλώντας στον 9.84. Κατά τον ίδιο , αυτό είναι και το κατάντημα της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς , να είναι πλήρως ενσωματωμένη στις θέσεις της παγκόσμιας υπερεθνικής ελίτ . Βρυξέλλες και Βερολίνο , είπε, μάλλον «τρίβουν» τα χέρια τους από το αποτέλεσμα, ενώ εκτίμησε ότι η Βρετανία μπαίνει σε παρατεταμένη πολιτική αστάθεια.


Μιλώντας για τις εξελίξεις στη Μέση και Εγγύς Ανατολή με αφορμή και το νέο του βιβλίου, ο Τάκης Φωτόπουλος, έκανε λόγο για την εφαρμογή σχεδίων της υπερεθνικής ελίτ στη περιοχή, όπου οι Κούρδοι με εξοπλισμό απευθείας από τις ΗΠΑ παίζουν άλλο ρόλο σήμερα από το «αφήγημα» του λαϊκού εθνικοαπελευθερωτικού αντάρτικου του παρελθόντος.


Κατά τον ίδιο στο βάθος της γεωπολιτικής ισχύος, η στόχευση είναι ο άξονας Ιράν-Ρωσία- Κατάρ , με αναταράξεις και για τον ρόλο της Τουρκίας.
==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας