20/6/17

Μήπως η λύση στην Ισλαμική τρομοκρατία είναι πιο εύκολη από όσο νομίζουμε;


http://asheepnomore.net/wp-content/uploads/2015/12/alqaeda-isis-1.jpg

Το dar al islam απέχει πολύ από αυτό που βλέπουμε ως Δύση και μοιάζει με ενιαίο μέτωπο. Οι τριβές είναι πολύ μεγάλες , ειδικά μεταξύ των οργανώσεων της al Qaeda και του DAESH, αλλά και οργανώσεων όπως αυτή της Hamas και Hezbolah.

Παρόλα αυτά επειδή το Κοράνι αναφέρει πώς η Ισλαμική κοινότητα πρέπει να λειτουργεί ενωμένα απέναντι στους Χριστιανούς ενώ η ενότητα αποτελεί μέρος της Jihad, η Δύση με ωμές ενέργειες καταφέρνει να συσπειρώνει τις αντίθετες κοινότητες της Ανατολής σε μια δύναμη.

( "Fight and slay the Christians" (Koran 9:5) & "Uniting the five pillars of Islam is the principle Jihad" (Sayyid Qutb, Egyptian) )

Ίσως μια τακτική ενίσχυσης της μια πλευράς ή της άλλης σε ισορροπημένο τρόπο να έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε πώς ανεξάρτητα την ιδεολογία του καθενός, και στο Ισλάμ κάποιοι αποζητούν την ανωτερότητα εξουσίας έναντι των άλλων. Παράδειγμα ο Ερντογάν, ο οίκος Σαούντ, οι Χομεϊνί του Ιράν ... ακόμα και οι ηγέτες των οργανώσεων που θέλουν να εμφανιστούν ως "άγγελοι με ξίφος του Αλλάχ".

Μήπως δηλαδή η λύση σε όλο αυτό ήταν η εκμετάλλευση του αρχέγονου ενστίκτου της αλαζονείας ή ακόμα καλύτερα .. η εφαρμογή του Ρωμαϊκού ρητού "Διαίρει και Βασίλευε" που κυριάρχησε για μια χιλιετία επί όλου του γνωστού κόσμου τότε;

Απλά τροφή προς σκέψη.

 Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας